Közélet

Nemzeti konzultáció indul a szankciókról

Nemzeti konzultáció indul a szankciókról

2022. szeptember 22., csütörtök
Nemzeti konzultáció indul a szankciókról

Kocsis Máté a kormánypárti képviselőcsoportok kihelyezett tanácskozása közben tartott sajtótájékoztatón jelentette be a hírt.

– A kormánypártok frakciói szokás szerint találkoztak és megvitatták a legfontosabb ügyeket. Nem meglepő módon ezek most a szankciókhoz kapcsolódnak, közölte Kocsis Máté a kormánypártok kihelyezett frakcióülése közben tartott sajtótájékoztatón, Balatonalmádiban – írja a Magyar Nemzet.

A Fidesz frakcióvezetője hozzátette: a szankciók bevezetésekor Brüsszel nem ezt ígérte.

Kocsis Máté kiemelte, hogy Oroszország sokkal gazdagabb lett, Európa pedig szegényebb. Megjegyezte, hogy Oroszország 158 milliárd euró bevételre tett szert, amiből 85 milliárdot az európai uniós polgárok fizettek ki.

– A brüsszeli szankciók kárt okoznak a gazdaságokban és a háztartásokban egyaránt. A megnövekedett energiaárak gazdasági visszaeséshez vezethetnek. Az őszi ülésszakon azon kell dolgozni, hogy ne legyenek szankciók – fogalmazott a frakcióvezető. Kiemelte:

A két frakció arra kérte a kormányt, hogy induljon nemzeti konzultáció a szankciók kérdésében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.