Közélet

Gyors megoldás születhet a parkolási káosz megszüntetésre az Oroszlán utca környékén

Gyors megoldás születhet a parkolási káosz megszüntetésre az Oroszlán utca környékén

2022. augusztus 4., csütörtök
Gyors megoldás születhet a parkolási káosz megszüntetésre az Oroszlán utca környékén

Úgy tűnik, volt hatása szerdai cikkünknek, mivel csütörtökön már lényegesen kevesebben parkoltak szabálytalanul az Oroszlán utca-Bajza utca-Nádor utca környékén.

A helyzet jobb lett, de még mindig van mit csiszolni rajta - úgy tűnik, hogy ebben partner az önkormányzat is.

Csütörtökön egy, a környéken lakó olvasónk írta nekünk, hogy a Bajza utcában folyamatosan dolgoznak a közterület felügyelők, sőt, az egyik szomszédja azt mondta, hogy elszállítottak szabálytalanul parkoló autót a helyszínről.

A helyszínen mi is azt tapasztaltuk, hogy láthatóan kevesebb autó parkol a környéken, sőt, a büntetéseket is láttuk az autók szélvédőjén.

Azonban rend még nincs ott, van még mit tenni.


Ami egyértelműen látszik, hogy a KRESZ táblák kihelyezését ellenőrizni kell. A Deák Ferenc utca Victor Hugo utca és Oroszlán utca közti szakaszára csak engedéllyel lehet(ne) behajtani. Az utca elején egy tábla azonban a Royal Hotel parkolóját jelzi - ez utóbbi évek óta zárva van. Amikor ott jártunk, 20 perc alatt, négy autó haladt át az érintett szakaszon.

Ez szabálytalan, mivel gyalogos kerékpáros övezetben behajtás csak gyalogosoknak és kerékpárosoknak illetve rendőr mentő tűzoltó és kommunális jármű engedélyezett.

A várakozást és megállást tiltó táblák sem teljesen egyértelműek, de ami egyértelműen kirajzolódik: az autósok nem foglalkoznak vele, legtöbbször figyelmen kívül hagyják. Például az Oroszlán utcában, az Oskola utca felől még áruszállítás miatt sem lehetne megállni, mint a képen látszik, mégis megteszik.

Egyértelmű a szabálytalan várakozás ténye

- A környéken lakók jelezték a problémát, amit mint önkormányzati képviselő jeleztem a megfelelő helyen.

Nyitott fülekre talált a kérésem, és azonnal cselekedtek a közterület felügyelők.

Emellett az érintett önkormányzati irodától ígéretet kaptam, hogy néhány napon belül helyszínbejárást tartunk, ahol elsősorban a táblák kihelyezését és a parkolási rendet vizsgáljuk majd - mondta Chovanecz Kata. A fideszes önkormányzati képviselő kiemelte, hogy az önkormányzatnak és a lakóknak és az autósoknak is érdeke, hogy mielőbb rend legyen a környéken, amire most jó esély mutatkozik.

TRAGÉDIA IS TÖRTÉNHET A SZABÁLYTALANSÁG MIATT

Cikkünk után Német Ferenc is megkereste lapunkat és egy fontos, talán a legfontosabb előírásra hívta fel a figyelmet. - Az Országos Tűzvédelmi Szabályzat, ami az egyik legszigorúbb szabályrendszer, kiköti, hogy egy esetleges tűzeset miatt az oltást és mentést végző járműveknek kellő helyet kell biztosítani a megközelítéshez. Ha valaki csak a Bajza utcában megnézi, hogy az autók hogyan parkolnak, annak feltűnhet, hogy sokszor egy tűzóltó autó nem tud sem bekanyarodni az utcába, vagy ha az sikerülne, nem tud ott közlekedni - emelte ki a fideszes önkormányzati képviselő. Hozzátette, hogy egy esetleges tűzesetnél minden másodperc számít, és ha az oltást és mentést késve tudják elkezdeni, az könnyen emberéletet követelhet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.