Közélet

Eltemetik az Internet Explorert

Eltemetik az Internet Explorert

2022. június 15., szerda
Eltemetik az Internet Explorert

Közel 30 év után búcsút int a Microsoft az Internet Explorernek, amit maga az internet népe a leggyűlöltebb böngészőnek nevezett már ideje.

Az 1995 óta működő és azóta folyamatosan támogatott Internet Explorer a személyi számítógépek őskorának legelső böngészője volt. A 2000-es években azonban elég széles konkurencia tőrt a babérjaira, mint például a Mozilla Firefox, vagy az Apple saját böngészője, a Safari. Azóta viszont - és egy jó évtizede - a Google Chrome vált a böngészők egyeduralkodójává.

Az Explorer annyira nem tudott lépést tartani a konkurenciával, hogy már maga az internet népe cikizte ki.

Best internet explorer meme so far ... - 9GAG
Forrás: 9GAG

A Microsoft korábban már próbálta egyszer az Internet Explorert maga mögött hagyni az Edge böngésző legelső "1.0-ás" változatával, amivel nem aratott nagy sikert. Azóta viszont azt is leváltották annak az újabb változatára, ami az egyeduralkodó Chrome motorjával működik és már egyre népszerűbb a felhasználók körében.

(Telex)

Borítókép forrása: BBC

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.