Közélet

Orbán Viktor: megvédtük a rezsicsökkentést

Orbán Viktor: megvédtük a rezsicsökkentést

2022. május 31., kedd
Orbán Viktor: megvédtük a rezsicsökkentést

Megvédtük a rezsicsökkentést,

sikerült visszaverni az Európai Bizottságnak azt a javaslatát, amely betiltotta volna az Oroszországból származó olaj használatát Magyarországon

- jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök hétfő éjjel Brüsszelben, az európai uniós csúcstalálkozó első napját követően facebook posztjában.

"Van elég bajunk enélkül is. Egekben vannak az energiaárak, magas az infláció, és a szankciók miatt egész Európa egy világgazdasági válság szélén táncol. Ilyen körülmények között

kibírhatatlan lett volna számunkra, ha drágább olajjal kell működtetnünk a magyar gazdaságot.

Ez felért volna egy atombombával. De ezt sikerült elkerülni" - hangoztatta a kormányfő.

Kijelentette: "Olyan megállapodást hoztunk tető alá, amely kimondja, hogy

azok az országok, amelyek az olajat csövön keresztül kapják, továbbra is a régi feltételekkel folytathatják a gazdálkodásukat.

A családok ma este nyugodtan aludhatnak, a leghajmeresztőbb ötletet sikerült kivédeni" - tette hozzá Orbán Viktor.

Orbán Viktor éjszakai facebook posztját itt nézheti meg:

A miniszterlnök a délután 4 órakor kezdődő csúcsra érkezve a Hír TV-nek nyilatkozva azt mondta, hogy kemény küzdelemre számít és úgy fogalmazott: a dolgok nem néznek ki jól, mert a terv nem tartalmazza azt a garanciát, mely szerint ha a vezetéken érkező orosz olajjal történik valami, akkor tengeren keresztül lehessen eljuttatni Magyarországra.

A teljes nyilatkozatot itt nézheti meg:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.