Közélet

Összehangolatlan felbontásokra és dugókra panaszkodnak a szegediek

Összehangolatlan felbontásokra és dugókra panaszkodnak a szegediek

2021. november 10., szerda
Összehangolatlan felbontásokra és dugókra panaszkodnak a szegediek

Dugók, átgondolatlan beruházások

A legtöbben az összehangolatlan felbontásokra és a dugókra panaszkodtak – kezdte Német Ferenc. – Sokan bírálták, hogy az átépítések során a tervezők figyelmen kívül hagyták a biztonságot: a személyautók, a trolik és a kerékpárosok egy sávon haladnak a Belvárosi hídon, csak a szegediek türelmének köszönhető, hogy nem történt még baleset – tette hozzá.

A képviselő elmondta, a fogadóórán résztvevő szegediek közül többen is úgy értesültek, hogy 2-300 milliós útfelújítási beruházásra készül a város. Német felhívta a figyelmet, hogy a közút szabályzata szerint november 10. után nem lehet ilyen munkát végezni, mert az időjárási körülmények miatt rövid időn belül kátyússá válhat a kicserélt útburkolat.

Hangsúlyozta, az ilyen típusú munkálatokat nyáron kellett volna véghez vinni.

Aggódnak a bérlakásban élők

Német megemlítette, hogy szinte már megszokott módon ezúttal is rengeteg panasz érkezett az IKV-val kapcsolatban. Elmondása szerint a bérlők aggódnak, hogy a járványhelyzet ellenére nem takarítják és fertőtlenítik a lépcsőházakat, valamint azt is nehezményezik, hogy nem lehet elérni a közös képviselőket, így kiszolgáltatott helyzetben vannak egy-egy beázás, vagy egyéb károsodás után.

Kiemelte, a szegedi lakosság alapvetően aggódik a járvány jelenlegi hulláma miatt.

Licitáltat a piacvezető

Az önkormányzati képviselő szerint többen is felháborítónak tartják, hogy a Szegedi Városkép és Piac Kft. vezetője a Széchenyi téri karácsonyi vásárral kapcsolatban licitálásra kötelezett olyan kereskedőket is, akik már 20 éve rendszeresen felállítják pavilonjaikat az eseményen.

– Ennek a nem túl szimpatikus húzásnak köszönhetően több, városképi jelentőségű vendéglátós is távol marad az idei karácsonyi vásártól – közölte Német.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.