Közélet

Ezért van még mindig karácsony Szegeden

Ezért van még mindig karácsony Szegeden

2021. február 19., péntek
Ezért van még mindig karácsony Szegeden

A nagyböjt kezdetével már a húsvétra készülődünk, Szeged utcáit járva azonban akár még karácsonyi hangulatunk is lehet.

Mutatjuk, hogy miért és ha megnézte a képeket, azt is eláruljuk meddig lesz így.

Nem feledékenységből maradtak kint a díszek, az időjárás miatt nem lehetett még leszedni és raktárba vinni - tudtuk meg Makrai Lászlótól, az Szegedi Környezetgazdálkodási Kht. igazgatójától.

- Az elmúlt időszak időjárása nem tette lehetővé, hogy a karácsonyi díszvilágítás maradék részének bontását elvégezzük. Minél alacsonyabb a hőmérséklet, annál törékenyebbek a műanyag elektromos- és díszítőegységek, amelyek bontáskor törhetnek. A város karácsonyfáját és a fényszarvast még január végén elszállították. Nem látványos helyeken tovább folytattuk a munkát. A most következő bontási munkákhoz már a villamos felsővezetékek áramtalanítása szükséges - közölte a cégvezető.

NAPOK KÉRDÉSE ÉS RAKTÁRBA KERÜLNEKA DÍSZEK

A bontást csütörtökön éjszakai műszakban kezdték el, és folyamatosan tart majd a jövő hét végéig. A folyamat végén még a lombosodás előtt a Tisza Lajos körúti fényfűzéreket is újratekerik, mert a fák már kezdik benőni a több éve kihelyezett díszeket, és engedni kell rajtuk a szakadás elkerülése érdekében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.