Közélet

Szájer József elismerte, hogy részt vett azon a brüsszeli házibulin, amelyre lecsapott a rendőrség

Szájer József elismerte, hogy részt vett azon a brüsszeli házibulin, amelyre lecsapott a rendőrség

2020. december 1., kedd
Szájer József elismerte, hogy részt vett azon a brüsszeli házibulin, amelyre lecsapott a rendőrség

Egy belga lap december elsején számolt be arról, hogy múlt pénteken a brüsszeli rendőrség rajtaütött egy házibulin. A jelenlévők között több diplomata és egy európai parlamenti képviselő is ott volt.

Szájer József a mai naponnyilatkozatot tett közzé Facebook-oldalán, amelyben elismerte, hogy részt vett az ominózus bulin.

„A belga sajtóban ma megjelent egy újsághír egy pénteki brüsszeli házibuliról, amelyen jelen voltam. A rendőrségi igazoltatás után jeleztem, hogy képviselő vagyok, mert igazolvány nem volt nálam, a rendőrség az eljárást lefolytatta, szóbeli figyelmeztetésben részesítettek, majd hazavittek. Kábítószert nem fogyasztottam, a rendőrségnek helyben felajánlottam, hogy készüljön hivatalos teszt, de ezt nem tették. A rendőrség szerint extasy tablettát találtak. Az nem az enyém, arról, hogy ki és miképp helyezte el, nincs tudomásom. A rendőrségnek erről nyilatkozatot tettem. Sajnálom, hogy megsértettem a gyülekezésre vonatkozó szabályokat, ez felelőtlenség volt részemről, az ezért járó szankciókat vállalom”.

Szájer József, a Fidesz EP-képviselője november 29-én közleményt adott ki, amelyben jelezte, hogybenyújtotta lemondásátaz európai parlamenti képviselő tisztségéről. A lemondás 2020. december 31-vel hatályos. Döntését azzal indokolta, hogy egy hosszú ideje tartó gondolkodás végére tett pontot. Lemondása nincs összefüggésben a most zajló politikai küzdelem tartalmával. Továbbra is egyetért a magyar kormány álláspontjával, valamint támogatja azt.

(MN, Facebook)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.