Közélet

Az orvosok és a tudósok mereven elleneznek mindenféle lazítást - mondja Orbán Viktor

Az orvosok és a tudósok mereven elleneznek mindenféle lazítást - mondja Orbán Viktor

2020. december 4., péntek
Az orvosok és a tudósok mereven elleneznek mindenféle lazítást - mondja Orbán Viktor

Csak közös megoldást fogadunk el a lengyelekkel
Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország című műsorában elhangzott beszélgetés elején azt mondta, hogy az EU-nak most kell elkészítenie a hétéves büdzsét, és segíteni akar a bajbajutott országokon. Mindezek mellett még egy jogállamiságnak nevezett csomagot is hozzá akarnak fűzni – tette hozzá.

– Mi azt javasoltuk, hogy a költségvetési részt el kell fogadni, míg a jogállamisági rendeletről később kell megállapodni. A lengyelekről arról állapodtunk meg, hogy közös megoldást fogunk elfogadni. A lengyel-magyar közös nyilatkozatot mindkét kormányfő aláírta – írja összefoglalójában az Origo.

Így érnek össze a dolgok
Mindenki mindenféle szamárságot beszél, így Weber úr is – mondta Orbán Viktor. Miközben zajlik a járvány, addig betolnak elénk egy gazdaságvédelmi akciótervet és betolnak egy jogállamisági rendeletet, és az utóbbi révén bármire rá lehetne kényszeríteni a tagállamokat. Miközben zajlik a járvány, addig kiderült egy friss bevándorlási terv, aminek révén 34 millió migránst akar behozni az unió területére. Azt akarják elérni, hogy a magyar és lengyel migrációellenes ellenállást egy többségi szavazással leverjék – mondta a kormányfő. Én csak a jogi garanciákban hiszek – tette hozzá.

Itt nincs semmilyen bizonyíték
Orbán Viktor arról is beszélt, hogy semmilyen bizonyítékot nem látott arról, hogy Szájer József, vagy Deutsch Tamás esetében politikai nyomásgyakorlás lenne, és összefüggésben lenne a költségvetési vitával. Az unió alapszerződésében nincs olyan jogi megoldás, ami alkalmas lehet a jelenlegi probléma egyéb megoldására. Miért volna az baj, ha nem sikerül januárig megállapodni az uniós büdzséről?

Mi szívességet teszünk
Orbán Viktor arról is beszélt, hogy ő személy szerint nem akar egy közös hitelt felvenni az uniós tagországokkal, mivel ha valaki nem tud fizetni, akkor mi magunknak is fizetnie kell helyettük. Mi szívességet teszünk, hogy részt vegyünk ebben a közös programban – tette hozzá. Azt úgy beállítani, hogy probléma lenne, ha Magyarország kimarad ebből, az butaság.

Ebben az esetben minden gyorsan megy majd
A helyreállítási alapot, és a költségvetést le kell választani a jogállamisági részről, és az utóbbiról később kell megegyezni – mondta Orbán Viktor. A mi álláspontunk, hogy minden maradjon úgy, ahogy eddig, és akkor minden gyorsan megy majd – tette hozzá.

A migrációs terv maga a Soros-terv
Az uniós migrációs terv az maga a Soros-terv – mondta a kormányfő. Orbán Viktor szerint 34 millió embernek akarnak lakást és szociális segélyt adni, majd pedig szavazati jogot adni nekik. Ha majd elég sokan lesznek, akkor saját politikai szervezeteik lesznek – tette hozzá. Az államvezetésnek van egy kellemetlen fejleménye, hogy a politikai beszéd és gondolkodás időtávja egyre rövidebb.

Ez a magyar baloldal célja
A magyar baloldal célja, hogy a migránsok behozatala révén pluszszavazatokat szerezzen. Éppen ezért beszélek sokat azokhoz, akiknek gyermekeik vannak, és ne engedjék, hogy megváltozzon az ország – magyarázta a kormányfő.

Nagy pofont kapott Brüsszel
Nagy pofont kapott Brüsszel azzal, hogy kilépett Nagy-Britannia és ott már oltanak. Úgy tűnik, hogy aki kilépett, az sokkal hasznosabban képes képviselni az érdekeit – mondta a kormányfő. Nagy lecke ez – tette hozzá. Orbán Viktor szerint a vakcina és a járvány elleni védekezés nem politikai kérdés, így keleten és nyugaton is tárgyalni kell. Mindent meg fogunk tenni, hogy vakcina a lehető leggyorsabb módon elérhető legyen.

Beoltási sorrendlesz
Orbán Viktor szólt arról is, hogy világos beoltás sorrend lesz. Elsőként az egészségügyi dolgozók, és utána a súlyos állapotban lévők következnek – tette hozzá.

Az orvosok és a tudósok mereven elleneznek mindenféle lazítást
Orbán Viktor szólt arról is, hogy több konzultáció vár rá a következő napokban, és hétfőn az Operatív Törzs ülésén születnek meg a döntések arról, mi lesz december 11-e után. Az orvosok és a tudósok mereven elleneznek mindenféle lazítást – tette hozzá.

Stabil kormánya legyen Romániának
Mai napig megvannak a 2004. december 5-i határon túli magyarok elleni baloldali kampánynak a hatásai – mondta a kormányfő. Orbán Viktor szerint a baloldal le akarja választani a magyarságról a határon túli közösséget. Bár több volt az igenek száma, de ez kevés volt, azonban 2010-ben sikerült kiköszörülni a csorbát – tette hozzá. Románia egy fontos ország, a negyedik legfontosabb exportpiacunk. Nagyon sok közös érdeke van a két országnak, így a stabil kormányzás is az. Orbán Viktor bízik benne, hogy stabil kormánya lesz Romániának, a magyarok pedig támogassák a magyar összefogást, és szavazzanak az RMDSZ listájára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.