Közélet

500 rászoruló család válogathatott az ajándékokból a Centerkében

500 rászoruló család válogathatott az ajándékokból a Centerkében

2020. december 21., hétfő
500 rászoruló család válogathatott az ajándékokból a Centerkében

500 kisgyermekes család kapott a Mátrix Közhasznú Alapítvány ajándékválogatóin játékot, szaloncukrot, finomságokat. A Centerke Adományozó Központ ezúttal játékbirodalommá változott. Roskadásig tele polcokkal várták a családosokat, szigorúan ügyelve a szociális távolságtartásra. Két napon át hömpölygő sorokban érkeztek a családok, nagy volt a gyermekek között az izgalom. A játékosztáson előbukkanó bohócdoktorok is segítették a gyerekeket a jókedvre derítésben, a megfelelő ajándékok megtalálásában. A babák, társasjátékok, plüss figurák mellett a kisautóké és a memóriajátékoké volt a főszerep: Mindenki megtalálta a számára legjobb ajándékot.

Rácz Anett alapítványi elnök szerint karácsonykor sokkal többen jönnek segítségért, nagyobb szükség van a jótettekre. Gyakran a mindennapi betevő biztosításán túl nem jut a családoknál lehetőség az ünnepre játékvásárlásra a gyerekeknek. Ebben segített most 500 kisgyermekes családnak a Mátrix Közhasznú Alapítvány által állami/önkormányzati támogatástól mentesen, kizárólag társadalmi összefogással működtetett Centerke Adományozó Központ. Az alapítvány működtetése nehézkes, amit a járványhelyzet még inkább megnehezít. Évente tízezernél több adománycsomagban ruha, cipő, tisztálkodó eszközök, élelmiszer jut el családokhoz, önkormányzatokhoz, közösségekhez.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.