Közélet

Csodás képek születtek a Szent Ágota fotópályázatán

Csodás képek születtek a Szent Ágota fotópályázatán

2020. október 19., hétfő
Csodás képek születtek a Szent Ágota fotópályázatán

A munkákat három korcsoportban értékelték: 10-12, 13-15 és 16-21 év közötti korosztályban pályázhattak a gyerekek, de minden alkotáson visszaköszönt a fiatal fotográfusok gazdag lelki világa.

A zsűri döntése alapján a 10-12 évesek között a nevelőszülőnél élő, zsombói Janó Szimonetta lett az 1. helyezett, Csiga című képével. A 13-15 évesek korosztályát Ajtai Natália Erzsébet nyerte, Együtt című pályamunkájával - ő szintén nevelőszülői családban él, Fóton. A 16-21 évesek versenyében a Nap barátai című fotót ítélték a legjobbnak, amelyet a 17 éves Sárközi Zsanett készített – ő a szolgáltató egyik gyulai lakásotthonában nevelkedik. Zsanettnek három pályamunkáját is kiállították a záróeseményen.

Megyénkből a nevelőszülőknél cseperedő, zsombói Janó testvérek lettek a legeredményesebbek: Szimonetta első helyezése mellé bátyja, Sándor is szerzett egy különdíjat a 13-15 évesek között, a húgát megörökítő képpel. Kiderült, mindketten nagyon szeretnek fotózni, nevelőanyukájuk mobiltelefonjával készítik a legjobb képeket. A testvérpár sok mindenben tehetséges: verset mondani, rajzolni is nagyon szeretnek és rendszeresen vesznek részt különböző versenyeken.

Csongrád-Csanád megyéből még Csanádpalotáról érkeztek nyertes képek. A szolgáltató ottani lakóotthonában élő fiatalok közül Suhajda Márkó, a Természet templomában című fotójával lett különdíjas a 13-15 évesek között, míg a 16-21 évesek korosztályában harmadik helyezést ért el Jokhel Levente Zoltán Új kezdet című képével.

A rendezvényen Kothencz János főigazgató a zsűri egyik tagjaként is méltatta a kiállított munkákat. Mint mondta, a fotók alkalmasak arra, hogy megértsük, mit jelenthet a transzcendens, egy gyermek szemszögéből. Ez, a köznapi valóságnál többet és szebbet sejtető, vágyott világ sok gyermekvédelmi gondoskodásban élő csemetének jelentheti a reményt.

A szolgáltató pasztorációs munkacsoportjának tagja, a fotópályázat ötletgazdája és főszervezője, Dlubala Róbert pedig azt emelte ki, tanulni lehet abból, ahogyan a fiatalok megörökítették az őket körülvevő világot. Üzenik nekünk a természet, a környezet és a másik ember jelenlétét, gazdagságát, szépségét, és arra hívnak, hogy megajándékozzuk egymást szeretettel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.