Közélet

Átalakítja, de nem törli a koronavírus az adventi forgatagot Szegeden

Átalakítja, de nem törli a koronavírus az adventi forgatagot Szegeden

2020. október 30., péntek
Átalakítja, de nem törli a koronavírus az adventi forgatagot Szegeden

Advent első vasárnapját megelőző pénteken, november 27-én kezdődik Szegedi Karácsonyi Ünnepi Hetek programsorozat és a hagyományoknak megfelelően az ünnepi időszakban színesíti a belvárost. A jelenlegi tervek szerint az ünnepi forgatag a Takaréktár utcától az Árpád térig tart majd.

Rácz Attila, a Szegedi Városkép és Piac Kft. megbízott ügyvezető igazgatója a város hivatalos oldalának árult el részleteket az eseményről: – Sajnos a Dóm téri helyszín a pandémia áldozatul esett. Az utóbbi években szervezőként mi is gyönyörködtünk a Dóm látványában, a kereskedőkkel és a látogatókkal együtt élveztük a vásár minden percét. A vásár szervezésének kezdete óta érvényben lévő és folyamatosan szigorodó járványügyi előírásoknak és ajánlásoknak nem felel meg sem a korcsolyapálya, sem a szalmalabirintus, nem működhet a mesés kastély sem és a tömegeket vonzó fényfestésről és tűzzsonglőr show-ról is le kellett mondani. A látvány- és élményelemek nélkül maradó Dóm tér a tapasztalatok szerint már nem vonz tömegeket, így a kitelepülő kézművesek és vendéglátósok véleményét kikérve közösen hoztuk meg a döntést, hogy a Dóm téri kiállítók idén a Dugonics téren és az Árpád téren kapnak helyet. Ezeknek a helyszíneknek nagy az átmenőforgalma, sokkal több ember fordul meg, mint a Dóm téren – közölte a megbízott ügyvezető igazgató.

Mutatjuk mi az, ami biztosan lesz a városban az adventi időszakban:

Adventi koszorú és fényszarvas a Dugonics téren.
Szeged karácsonyfája a Dugonics téren.
Óriáskerék és karácsonyi vásár a Széchenyi téren.

- A koronavírus-járvány alaposan átrendezte mindenki életét, különösen érzékenyen érintette a sok korlátozás a tömegrendezvényeket, fesztiválokat, így sok népszerű szegedi program maradt el idén és a bizonytalanság továbbra is meghatározza a szervezők mozgásterét. Ebben az évben egyetlen rendezvényünk volt, még februárban a Szent István téri télbúcsúztató, minden más elmaradt. Éppen ezért nagyon vártuk, hogy elkezdhessük a szervezés t- mondta a Szegedi Városkép és Piac Kft. megbízott ügyvezető igazgatója.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.