Közélet

Szegeden is csatlakozhatunk az Egy vérből vagyunk jótékonysági futáshoz

Szegeden is csatlakozhatunk az Egy vérből vagyunk jótékonysági futáshoz

2020. szeptember 8., kedd
Szegeden is csatlakozhatunk az Egy vérből vagyunk jótékonysági futáshoz

A futáshoz csatlakozó ismert személyek:
- Sipos István ultramaraton-futó, világcsúcstartó, az extrém távúultrafutás legeredményesebb magyar képviselője
- Platán Sportegyesület, a Trianon 100 virtuális sportesemény szervezői

Az eseményen vért ad és a futókat kerékpárral kíséri a röszkeihatárra Bartók Csaba, a Fidesz szegedi elnöke, korábbi válogatottmagyar kézilabdázó és Tápai Péter, a Szegedi Fidesz alelnöke.

Az ultrafutókkal együtt Potápi Árpád nemzetpolitikáért felelősállamtitkár is befut a röszkei határra, ahol Csallóközi Eszter,Magyarország szabadkai főkonzulja várja a futókat és átveszi azesemény stafétáját. A Muzslyán működő Emmausz Fiúkollégium számáraösszegyűjtött adományokat és a stafétát a főkonzul adja át az EmmauszFiúkollégium javára.

A szegedi befutóra és sajtótájékoztatóra szeptember 10-én, csütörtökön 8.30-kor kerül sor a Honvéd téren (az OVSZ előtti parkban).

A sajtótájékoztatót Potápi Árpád, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, Dr. Lázár Mária, a Szegedi Regionális Vérellátó Központ regionális igazgató főorvosa, Dr. Drexler Donát, a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ orvosigazgatója,orvosszakmai elnökhelyettese, Dr. Polner Eörs, a megyei közgyűlés alelnöke, Szilágyi Annamária, a Szegedi Nemzeti Színház Dömötör-díjas színművésze tartja. Kiss Attila Andor, a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Kar hallgatója elénekli az Ismerős Arcok Nélküled című számát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.