Közélet

A Deák Ferenc Gimnáziumban is találtak koronavírusos diákot

A Deák Ferenc Gimnáziumban is találtak koronavírusos diákot

2020. szeptember 9., szerda
A Deák Ferenc Gimnáziumban is találtak koronavírusos diákot

Mint azt megírtuk, a tanév nagyrészt zavartalanul kezdődött és tart is egy hete Szegeden, azonban több tanintézményben is találtak koronavírus-fertőzött diákot.

Az előző héten a Gábor Dénes Szakközépiskola diákjai kezdték később a tanévet - ott elővigyázatosság miatt tartott két nappal tovább a nyári szünet. Ezen a héten további iskolákból kaptunk hírt, amely szerint egy vagy több tanuló COVID–19-tesztje lett pozitív.

A Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium esetében kedden a tankerületi vezető erősítette meg lapunk információját, míg a Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium, valamint az Eötvös József Gimnázium és Általános Iskola esetében a szaktárca erősítette meg a hírt.

A fenti esetek mindegyikében sikerült megelőzni, hogy komolyabb gócpont alakuljon ki, így az iskolák egyikét sem kellett bezárni, a fenti estek miatt csak 1-1 osztályban kellett iskolán kívüli digitális tanrendet bevezetni.

Szerdán délelőtt a Deák Ferenc Gimnázium igazgatónője erősítette meg lapunknak, hogy találtak egy koronavírussal fertőzött tanulót.

A tanuló csak szeptember 1-én, a tanévnyitón volt az iskolában,

ahol csak az osztálytársaival találkozott. Miután kiderült, hogy megfertőződött, az osztályt és az osztályfőnököt is a népegészségügyi osztály utasítása szerint szigorú karanténba rendeltem, ameddig nem rendelkeznek két negatív teszttel mondta Faragó Klára. Az igazgatónő hozzátette, hogy az érintett tizenkettedikes osztály esetében iskolán kívüli, digitális tanrendet rendelt el.

A szegedi tanintézményeket érintő fertőzések ügyében folyamatosan keressük a Szegedi Tankerületi Központot és a kormányhivatal Népegeszségügyi Főosztályát, ha friss és biztos információnk van, akkor azt megírjuk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.