Közélet

Bemutatkozik Csülök, a Szegedi Vadaspark új szerzeménye

Bemutatkozik Csülök, a Szegedi Vadaspark új szerzeménye

2020. augusztus 26., szerda
Bemutatkozik Csülök, a Szegedi Vadaspark új szerzeménye

Az első páncélos orrszarvú jelenleg a házát és új gondozóit szokja.

Augusztus utolsó vasárnapján 11.00 órakor Botka László polgármester adja át az állatkert új fejlesztését, s egyben bemutatkozik a közönségnek Csülök is.

A 178 millió forintos beruházás költségeit, a Vadaspark és az önkormányzat közösen biztosította. Ez az első olyan nagy projekt, amelyben a Vadaspark vállalta a költségek nagyobb hányadát, ami az elmúlt évek eredményes gazdálkodásának köszönhető.

Az új létesítmény az ázsiai elefántok mellett található. Nemcsak az ott tartott állatok jellegében, hanem megjelenésében is illeszkedik a két ház. A ház és a hozzá tartozó kifutók alkalmasak lesznek a ritka és veszélyeztetett faj szaporítására is az európai fajmentő tenyészprogram keretében.

Csülök lakótársa, egy másik hím szeptember elején érkezik az angliai Chester állatkertjéből. Amikor ivaréretté válnak, egyiküket egy már szintén ivarérett, de még fiatal nőstényre cserélik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.