Közélet

Őrizetbe vehették Joób Mártont - Frissítve!

Őrizetbe vehették Joób Mártont - Frissítve!

2020. július 28., kedd
Őrizetbe vehették Joób Mártont - Frissítve!
Több százmilliós adócsalás állhat a háttérben. Az Origo internetes hírportál megbízható forrásra hivatkozva tényként közli: több százmilliós áfacsalás gyanújával őrizetbe vette a NAV Joób Márton szegedi MSZP-s önkormányzati képviselőt. Hasonló információkat lapunk is kapott a délután folyamán, hivatalos megerősítésre várunk a hatóságoktól.

Az Origó azt írja, hogy Joób Márton a szegedi polgármester, Botka László legszűkebb köréhez tartozik, az önkormányzatban család- szociálpolitikai és sportért felelős tanácsnok is. Úgy tudjuk, már hosszabb ideje nyomozott utána az adóhivatal. A 2018-as választáson az MSZP és a Párbeszéd közös országgyűlési képviselőjelöltje volt Csongrád megye 2-es körzetében (Szeged), de simán kikapott a Fidesz jelöltjétől, B. Nagy Lászlótól, 2019-ben egyéni képviselőnek választották a 19-es, újszegedi választókerületben, akkor már azÖsszefogás Szegedért Egyesület színeiben indult az önkormányzati választásokon. Az Origó is kereste a NAV-ot, azt válaszolták, folyamatban lévő ügyben nem nyilatkozhatnak. A lap úgy tudja, hogy Joób letartóztatásáról csütörtökön dönt a bíróság. Amennyiben új információt kapunk, azonnal frissítjük cikkünket.

Frissítés

Néhány perccel ezelőtt a szegedi önkormányzat a következőket írta: „Megdöbbenve értesültünk Joób Márton ügyéről, amiről semmilyen ismeretünk nem volt, és amelynek semmi köze nincs képviselői munkájához. Reméljük, hogy a vállalkozói tevékenységével kapcsolatos hír nem igaz, és tisztázza magát a vádak alól. Szeged Megyei Jogú Város önkormányzata”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.