Közélet

Bővült az egyházmegye gyermekvédelmi szolgálatának feladatköre

Bővült az egyházmegye gyermekvédelmi szolgálatának feladatköre

2020. július 20., hétfő
Bővült az egyházmegye gyermekvédelmi szolgálatának feladatköre

A Szeged-Csanádi Egyházmegye Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató július 1-től új feladatokat lát el, akormány felkérésére a szervezet tevékenységi területe és feladatellátása jelentősen bővült.

A Gyermekvédelmi Szolgáltató immár 8 megyében (Bács-Kiskun, Békés,

Csongrád-Csanád

, Jász- Nagykun Szolnok, Heves, Nógrád, Komárom-Esztergom és Pest megyében), valamint a fővárosban látja el a gyermekvédelmi szakellátás feladatait. Az egyházmegye fenntartásában így ma már mintegy 5000 férőhelyen gondozhatnak családból kiemelt gyermekeket és fiatalokat. A Gyermekvédelmi Szolgáltató július 22-én, 10 órától sajtótájékoztatót tart a Szegedi Dóm Látogatóközpontban, amelyen részt vesz Fülöp Attila, az Emmi szociális ügyekért felelős államtitkára, Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök valamint Kothencz János, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató főigazgatója.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.