Közélet

Nő az igény az óvodai ügyeletre Szegeden is

Nő az igény az óvodai ügyeletre Szegeden is

2020. május 11., hétfő
Nő az igény az óvodai ügyeletre Szegeden is

Fokozatosan nő az óvodák iránti igény a koronavírus-járvány miatti korlátozások enyhülésével és a szülők újbóli munkába járásával a vidéki településeken, a szülők kérésére újabb intézményeket nyitnak meg, további csoportokat indítanak.

Szegeden

az önkormányzat tájékoztatása szerint a bölcsődékben és óvodákban is napról napra jelentősen növekszik az igény. Hétfőn a négy ügyeletes bölcsődében 77 gyermeket gondoztak, a 12 ügyeletes óvoda 51 csoportjában pedig 208-ra felügyeltek a létszámkorlátok betartása mellett.

Csongrádon

a növekvő igények alapján már két bölcsődében tartanak ügyeletet, a működő óvodák száma is egyről négyre emelkedett hétfőtől - közölte Bedő Tamás polgármester.

Hódmezővásárhelyen

mivel az öttagú csoportok miatt lényegesen csökkent a bölcsődék és óvodák kapacitása, munkáltatói igazolást kérnek a szülőktől - mondta Márki-Zay Péter polgármester, aki azt kérte, a korlátozott befogadóképesség miatt a családok csak valóban indokolt esetben vegyék igénybe ezt a szolgáltatást.

Makón

az eddigi ügyeletes óvoda mellett két újabb tagintézmény is kinyitott - közölte Farkas Éva Erzsébet polgármester.

(Kiemelt képünk illusztráció)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.