Közélet

„A jó levegőnél és a csapolt sörnél most nincs jobb!"- képriport

„A jó levegőnél és a csapolt sörnél most nincs jobb!"- képriport

2020. május 5., kedd
„A jó levegőnél és a csapolt sörnél most nincs jobb!"- képriport

Másfél hónapos leállás után először nyithattak meg hétfőn a szegedi vendéglátóhelyek. Nem mindenhol döntöttek az azonnali nyitás mellett, de aki megnyitott, az nem panaszkodhatott a forgalomra. A belvárosban estére megteltek a teraszok.

Nem az ital hiányzott, hanem a hangulat, hogy valahova beüljek a barátaimmal mondta a Dugonics téri DTK teraszán a pulthoz igyekvő hölgy. A városközpont egyik legnépszerűbb teraszos vendéglátóhelye március közepe óta hétfőn fogadott először vendégeket.

A terasz tele volt már este 6 óra körül, az asztalok között igyekeztek betartani a másfél méteres biztonsági távolságot.

Azok, akik együtt érkeztek, erre egyáltalán nem figyeltek. Maszkot elvétve láttunk az embereken (nehéz is elfogyasztani benne egy korsó sört), de a kézfertőtlenítőt folyamatosan használták.

Az egyetemisták által közkedvelt Campus bár délután 5 órakor nyitott ki. A tervek szerint minden nap hajnal 2-ig várják a vendégeket

egyelőre ez a nyitvatartás marad, de a vendégek igényéhez igazítják, ha kell.

Este 7 órától indult a nagyüzem, addig kényelmesen betartható volt a másfél méteres távolság, utána oda kellett rá figyelni.

Már a látványa hiányzott ennek

jegyezte meg a csapolt sörére váró egyik fiatal a pultnál. Azt mondja, hogy jó a dobozos meg az üveges sör, otthon is megivott néhányat, de a jó levegőnél és a csapolt sörnél nem tud most szebbet elképzelni.

A Szentháromság utcában a Bohémtanya is bevállalta a nyitást és nem tette rosszul. Folyamatosan jöttek a vendégek. Több helyen megkérdeztük, hogy nem érzik-e korainak a nyitást, amire a többség azt mondta: aki akarta, az eddig is megoldotta a közös evés-ivást, itt legalább levegőn vannak, ami csökkenti a veszélyt. Volt azonban, aki úgy számolt a készlet berendelésénél, hogy nem biztos, hogy sokáig maradhat nyitva.

Ha berobban a vírus, azonnal zárni kell, így egyelőre csak egy hétre elég készletet rendeltem

mondta az egyik belvárosi vendéglátó tulaja.

Az éttermek közül is többet megnyitottak Szegeden, ezeken a helyeken is kevés volt az üres asztal.

A legtöbb helyen az üzletvezetők és a pincérek is azt mondták, hogy nagy rohamra nem számítottak, de biztosak voltak benne, hogy erős lesz a forgalmuk

még akkor is, ha a hétfők hagyományosan nem a legjobb napok a szegedi vendéglátásban.

De ez most egyáltalán nem hagyományos

jegyezte meg egyikük.

Az éttermekre is igaz volt: akik megnyitottak, nem jártak rosszul. Sokan választottak "teraszos" vacsorát hétfőn.

A cukrászdák is éledeztek hétfőn, ha a teraszokon ha nem is volt telt ház, de egész nap ültek egy-egy asztalnál.

Vágólapra másolva!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.