Másfél hónapos leállás után először nyithattak meg hétfőn a szegedi vendéglátóhelyek. Nem mindenhol döntöttek az azonnali nyitás mellett, de aki megnyitott, az nem panaszkodhatott a forgalomra. A belvárosban estére megteltek a teraszok.
– Nem az ital hiányzott, hanem a hangulat, hogy valahova beüljek a barátaimmal – mondta a Dugonics téri DTK teraszán a pulthoz igyekvő hölgy. A városközpont egyik legnépszerűbb teraszos vendéglátóhelye március közepe óta hétfőn fogadott először vendégeket.
A terasz tele volt már este 6 óra körül, az asztalok között igyekeztek betartani a másfél méteres biztonsági távolságot.
Azok, akik együtt érkeztek, erre egyáltalán nem figyeltek. Maszkot elvétve láttunk az embereken (nehéz is elfogyasztani benne egy korsó sört), de a kézfertőtlenítőt folyamatosan használták.
Az egyetemisták által közkedvelt Campus bár délután 5 órakor nyitott ki. A tervek szerint minden nap hajnal 2-ig várják a vendégeket
–
egyelőre ez a nyitvatartás marad, de a vendégek igényéhez igazítják, ha kell.
Este 7 órától indult a nagyüzem, addig kényelmesen betartható volt a másfél méteres távolság, utána oda kellett rá figyelni.
–
Már a látványa hiányzott ennek
–
jegyezte meg a csapolt sörére váró egyik fiatal a pultnál. Azt mondja, hogy jó a dobozos meg az üveges sör, otthon is megivott néhányat, de a jó levegőnél és a csapolt sörnél nem tud most szebbet elképzelni.
A Szentháromság utcában a Bohémtanya is bevállalta a nyitást és nem tette rosszul. Folyamatosan jöttek a vendégek. Több helyen megkérdeztük, hogy nem érzik-e korainak a nyitást, amire a többség azt mondta: aki akarta, az eddig is megoldotta a közös evés-ivást, itt legalább levegőn vannak, ami csökkenti a veszélyt. Volt azonban, aki úgy számolt a készlet berendelésénél, hogy nem biztos, hogy sokáig maradhat nyitva.
–
Ha berobban a vírus, azonnal zárni kell, így egyelőre csak egy hétre elég készletet rendeltem
–
mondta az egyik belvárosi vendéglátó tulaja.
Az éttermek közül is többet megnyitottak Szegeden, ezeken a helyeken is kevés volt az üres asztal.
A legtöbb helyen az üzletvezetők és a pincérek is azt mondták, hogy nagy rohamra nem számítottak, de biztosak voltak benne, hogy erős lesz a forgalmuk
–
még akkor is, ha a hétfők hagyományosan nem a legjobb napok a szegedi vendéglátásban.
–
De ez most egyáltalán nem hagyományos
–
jegyezte meg egyikük.
Az éttermekre is igaz volt: akik megnyitottak, nem jártak rosszul. Sokan választottak "teraszos" vacsorát hétfőn.
A cukrászdák is éledeztek hétfőn, ha a teraszokon ha nem is volt telt ház, de egész nap ültek egy-egy asztalnál.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.