Közélet

Nem pihen az SZKHT: 81 helyszínen javították Szeged útjait

Nem pihen az SZKHT: 81 helyszínen javították Szeged útjait

2020. április 23., csütörtök
Nem pihen az SZKHT: 81 helyszínen javították Szeged útjait

A nagyobb javításokhoz közbeszerzést kell kiírni.

A koronavírus-járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzet és az azzal járó kijárási korlátozás lehetőséget adott nagyon sok olyan otthoni feladat elvégzésre, ami akár évek óta halogatva van. De nem csak az otthonokban van lehetőség a hétköznapokban csak nehezebben megvalósító munkák elvégzésére. Szeged útjain a kisebb forgalom miatt komolyabb dugó és forgalmirend-változás nélkül lehet felújítani is renoválni az aszfaltot. ASzegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.-től (SZKHT) azt kérdeztük, hogy a veszélyhelyzet idején folynak-e ilyen munkák a városban. Makrai László, a cég ügyvezető igazgatója válaszában leírta, hogy az SZKHT a pontszerű javítás keretében

81 db helyszínen, 238 esetben, 1021 m2-en, ill. 255 folyóméteren végzett javítást.

Mindezt egy táblázatba szedve részletezve is elküldte lapunknak.

Hozzátette, hogy aveszélyhelyzet miatt később, csak áprilisban indultak a melegaszfaltot keverő üzemek, így ez is hátráltatta a munkát, amelyet addig csak helyben melegített aszfalttal tudtak végeztetni. Az Oroszlán utcában jelenleg isfolyika megsüllyedt térkövek helyreállítása, valamint a csütörtöki nappal a Gutenberg utcában lévő járda- és útburkolati hibák (fugázás) helyreállítása ismegkezdődnek.

Külön rákérdeztünk arra, hogy a Tisza Lajos körút Klinikák felőli végén hónapokkal ezelőtt átadott, de teljesen befejezettnek jóindulattal sem nevezhető útszakasz renoválásra lehetőség nyílhat-e a következő hetekben. Az ügyvezető ezzel a kérdéssel az önkormányzatVárosüzemeltetési Irodájához irányított bennünket, mivel ehhez közbeszerzés kiírása szükséges.

Kérdéseinket ezzel kapcsolatban elküldtük az iroda vezetőjének.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.