Közélet

Felújították az SZTE Gyakorló Gimnáziumát

Felújították az SZTE Gyakorló Gimnáziumát

2020. március 12., csütörtök
Felújították az SZTE Gyakorló Gimnáziumát

Közel 150 millió forint európai uniós támogatásbólvégezték el az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskolában helyi védettségű, műemléki környezetben álló épület eredetivel megegyező, új, fa nyílászárók cseréjét, 8 mosdóblokk teljes felújítását, valamint akadálymentesítési okok miatt két épületrész összenyitását.

A Szegedi Tudományegyetem kiemelt figyelmet fordít arra, hogy az oktatási környezet infrastrukturális feltételeinek megteremtésével fokozza az intézmény eredményességét, és emelje az általa nyújtott szolgáltatások minőségének színvonalát, ezzel biztosítva a minőségi oktatáshoz, neveléshez való hozzáférést. A projekt során megvalósított fejlesztés a helyi szükségletek kielégítésére irányult, racionális és hatékony és fenntartható működést biztosít. Korszerűbb nevelési, oktatási környezet kialakítását tette lehetővé, különösen a tanulást segítő és közösségi terek tekintetében. A külső nyílászárók hőszigetelt üveggel történő cseréjének köszönhetően az épület energetikai hatékonysága jelentősen javult, amely emelte a tanulók komfortérzetét. A nyílászáró csere kivitelezése során az épület műemlék jellegének tiszteletben tartása érdekében az eredetivel megegyező új, fa nyílászárók készültek el hőszigetelő üvegezéssel. Az épületkomplexummal szembeni alapvető akadálymentesítési elvárásnak eleget téve épületrészegységek összenyitása megoldódott. Tovább emelte az intézmény infrastrukturális színvonalát a régi, elavult mosdóblokkok teljes körű felújítása. A projekt kiemelten hozzájárul a hatékony energiafelhasználáshoz és környezettudatossághoz.

(Forrás: SZTE)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.