Közélet

Fegyelmezetten betartják a szegediek a kijárási korlátozást - KÉPGALÉRIA

Fegyelmezetten betartják a szegediek a kijárási korlátozást - KÉPGALÉRIA

2020. március 30., hétfő
Fegyelmezetten betartják a szegediek a kijárási korlátozást - KÉPGALÉRIA

Senkinek nem komfortos, de fegyelmezetten betartják a szegediek a szombaton életbe lépett kijárási korlátozást. Sándor Judit fényképeivel mutatjuk meg az első "kellemetlen" hétköznapot.

Hétfőn a Mars téri piac bejáratánál egy biztonsági őr megfelelő védő felszerelésben ellenőrizte, hogy 9 és 12 óra között csak az ott dolgozók és a 65 év felettiek lépjenek a boltba. Azt mondja, hogy eddig senkit nem kellett szigorúbban figyelmeztetni, hogy tartsa be az előírásokat.

Bent a piacon nem voltak sokan, igaz, a hétfő egyébként is "gyenge" nap a Mars téren. Az idős vásárlók igyekeztek minél gyorsabban végezni a vásárlással. A maszk és gumikesztyű használata nem kötelező, azt nem is hordta mindenki.

 

Fontos megjegyezni, hogy a 65 év felettieknek a 9 és 12 óra között csak lehetőség a bevásárlásra, de ha meg tudják másképp oldani, akkor továbbra is a lakásban maradás a legbiztonságosabb.

 

- Minden rendben, az idősek betartják a szabályokat. 9 órakor rendben várakoznak a belépésre. Némi gondot csak a korosztály meghatározása okoz. A fiatalabbnak nézett vásárlókkal nincs gond, ők örülnek, de volt már rossz tipp, aki viszont megsértődött - mesélte tapasztalatait Szakács Tibor, a Makkosházi körúti Penny Market biztonsági őre.

 

Az általunk megkérdezett idős emberek döntő többsége azt mondta, hogy csak rövid időre jött vásárolni, mert másképp nem tudja megoldani saját ellátását. Volt azonban egy érdekes párbeszéd is, amikor fotósunk egy képet akart készíteni, egy hölgy lépett oda hozzá és kérte, hogy le ne fényképezze, mert a gyerekei megtiltották, hogy az utcára menjen. Ellátják mindennel, de húsvétra ajándékot akar venni nekik.

A város továbbra is üres volt. Délután sem indultak el az emberek a boltokba, vagy sétálni. Igaz, ez utóbbi valószínűleg a hétvégi tavasz után jött hűvösebb idő miatt volt.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.