Közélet

Az ellenzék szereptévesztésben van - véli a Médianéző Központ

Az ellenzék szereptévesztésben van - véli a Médianéző Központ

2019. augusztus 26., hétfő
Az ellenzék szereptévesztésben van - véli a Médianéző Központ

Az ellenzéki pártok szereptévesztésben vannak és a valóságérzékelésük is bajos - közölte Boros Bánk Levente, a Médianéző Központ igazgatója hétfőn az M1 aktuális csatornán azzal kapcsolatban, hogy a napokban hivatalosan is megkezdődött az októberi önkormányzati választás kampánya.

Az elemző azt mondta: az ellenzék immár minden választásról azt sulykolja, hogy az fordulópont, amelyre országos szimpátiaszavazásként kell tekinteni. Hozzátette, az ellenzéki pártok azért próbálják meg ezt az érzetet kelteni, mert "véleményburokban élnek", "csak saját magukkal kommunikálnak" és immár tíz éve azt gondolják, hogy kormányváltó hangulat van az országban, ami megnyilvánulhat a helyhatósági választásokon. Ezzel szemben - közölte Boros Bánk Levente - az októberi voksolás elsősorban nem a pártokról, hanem a jelöltekről és a helyi kormányzásról szól. Arról is beszélt, hogy a voksolás az ellenzék számára egzisztenciális kérdés is, mivel szeretnének minél több "pártkádert" fizetéssel, tiszteletdíjjal járó pozícióba juttatni, akiket így nem a pártkasszából kell finanszírozniuk.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.