Közélet

Nem halad a járdafelújítás Tarján szélén

Nem halad a járdafelújítás Tarján szélén

2019. július 1., hétfő
Nem halad a járdafelújítás Tarján szélén

Újabb megakadt járdafelújításra bukkantunk Tarjánban. A Tarján széle utcán február óta nem fejezték be a járdafelújítást, olvasónk édesanyja kétszer is elesett az egyenetlen járdafelület miatt. Ismerős módszerrel próbálták meg kiegyengetni a félkész járdát.

"A ház előtt fel van bontva a járda, még mindig nem tudták befejezni" – mondta Jenei Zoltán, aki úgy vette észre, hogy a felújításokon dolgozókat jellemzően egyik munkaterületről a másikra küldik, ezért nem tudnak haladni a járda felújításával Tarján szélén.

"Februárban kezdtek el dolgozni rajta, azóta ha esik, akkor azért nem dolgoznak, ha nem esik az eső, akkor máshová küldik őket" – állapította meg, majd borzasztóként írta le, hogy nem halad a munka. "Semmit nem csinálnak, csak zajonganak. Főleg ebben a nyári melegben nem lehet pihenni a nagy hangzavar mellett, mert nem lehet nyitva tartani az ablakot. Ma hárman lézengtek itt, de semmi előrehaladás nem látszik a járdán" – számolt be.

Ez azonban még mindig kevésbé bosszantó, hiszen Jenei Zoltán édesanyja már kétszer esett el a félkész járdán. "Megy boltba, megy az unokákhoz. Gondolom nem ő az egyetlen, aki így járt" – fogalmazott.

Ottjártunkkor ismerős módszerre leltünk: kaviccsal szórták fel a friss aszfalt és a felvert járdaszakasz közti átmenetet. Ezzel az egyengetési módszerrel már a Retek utcán is találkoztunk májusban, ott azonban sokkal érdekesebben sikerült alkalmazni ezt a módszert. Ott ugyanis a páros oldalon hónapok óta nem bírták teljesen befejezni a járdafelújítást egy szakaszon,

májusban pedig egy részen a látássérültek számára elhelyezett térkő körül próbálták elegyengetni a felületet kaviccsal

. Azóta ezt a részt befejezték, de a másik húsz-harminc méteres járdarészt még mindig nem készítették el. A kavics közül kitűnik, hogy kevésbé mozgékonyak számára valóban veszélyes lehet az egyenetlen felület, és ha ez nem lenne elég, két fémszerkezet áll ki az egyengető anyag közül.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.