Közélet

Kuvasz kutyákkal erősítenek a polgárőrök

Kuvasz kutyákkal erősítenek a polgárőrök

2019. május 16., csütörtök
Kuvasz kutyákkal erősítenek a polgárőrök

Az Országos Polgárőr Szövetség és az Agrárminisztérium között újabb megállapodás jött létre, amelynek keretében újabb öt fajtatiszta, törzskönyvezett kuvasz kölyköt ajánlanak fel a polgárőrök számára bűnmegelőzési szolgálatra. Az öt állatból egyet a Szeri Polgárőrség vehetett át Zákányszéken.

Varga Zoltán,a Halasi-Pásztor Kuvasztenyészet tulajdonosa elmondta, a Magyar Kuvasz Fajtagondozó Egyesület keretén belül adták át a polgárőrségnek a kuvaszokat, amelyekből szolgálati kutyák lesznek. Ez a történet már tavaly elkezdődött, amikor Dunakeszin az átadó ünnepség keretén belül öt kutyával indult el a program. Ezek a kutyák tapasztalatok szerint rendkívül jól megállják a helyüket -

adta hírül

a Csongrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége. A kutyák polgárőr szolgálati kutyavizsgát követően állnak majd szolgálatba. Mucsi Antal,a Szeri Polgárőr Egyesület elnöke tájékoztatása szerint Csongrád megyében csak az ő szervezetük nyert a pályázaton. Mucsi hozzátette, több száz, úgynevezett szórt tanyán még mindig sok család él, az élőhelyek bejárásához pedig nagy segítség lesz a kuvasz. A kuvasz 2013 óta Hungarikum, akkor választották be a magyar pásztor- és vadászkutyafajtákat, köztük a komondort, a pulit, a pumit, a mudit, a magyar vizslát, a drótszőrű magyar vizslát, az erdélyi kopó és magyar agárt a Hungarikumok Gyűjteményébe.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.