Közélet

Hónapok óta szétvert járda bosszantja a Retek utcában élőket

Hónapok óta szétvert járda bosszantja a Retek utcában élőket

2019. május 29., szerda
Hónapok óta szétvert járda bosszantja a Retek utcában élőket

Felverték az aszfaltot, de nem állították helyre a körülményeket – jelezte egy Tarjánban élő olvasónk. A területen felszórt kaviccsal próbálták normalizálni a helyzetet, de a látássérülteknek elhelyezett térburkolat köré is jutott belőle.

"Felháborító, hogy ősz óta nem tudták befejezni a járdát" – mondta Gajdács Mihály. A 84 éves tarjáni lakos arra panaszkodik, hogy a Retek utca páros oldalán egy bő negyven méteres szakaszon nem fejezték be a járda felújítási munkálatait. "Hét hónapja így néz ki, a rendezetlen állapotok miatt pedig a Retek utcában élő lányom az unokáimat kénytelen az úttesten át kísérni, amikor reggel elindulnak az iskolába" – számolt be.

A Szilléri sugárúttól kezdve a járda felületét burkoló aszfaltot felverték, gödröket is hagyva maguk után. "Ezt egyszerű aszfaltozással nem lehet elintézni, a talajra nem lehet ráönteni a masszát" – mutatott az egyik gödörre Gajdács Mihály, aki mélyépítő tervezőként dolgozott aktív éveiben. Ottjártunkkor egy édesanya babakocsiját tolva sétált el az érintett szakaszon, láthatóan nem volt egyszerű művelet számára a járdán való közlekedés e körülmények között.

A járda legkritikusabb pontja a Retek utca 2. szám alatti tízemeletes panel mögött lévő parkoló behajtójánál található. Itt ugyanis elhelyeztek a látássérültek számára jelző térköveket, melyek körül egyszerűen kaviccsal szórták fel a járdát.

"Egyszer fogták és szétverték, azóta hírüket se hallottuk a munkásoknak" – idézte fel Istvánné Mária. "Hónapok óta nehezen járható, főleg a nyugdíjasoknak, akik egyébként sem mozognak könnyedén. Ez a kavicsos megoldás pedig borzasztó, látta ezt egyáltalán valaki? Fel nem foghatom, hogy jut valakinek eszébe az ilyen trehányság" – panaszkodott a nyugdíjas asszony. Szomszédja, Bács Márta szintén felháborítónak tartja a befejezetlen járdát. "Valamiért régen nem fordult ilyen elő. Jobban oda kellene figyelni erre, sok ember életét befolyásolja, hogy mit csinálnak a környezetével" – fogalmazott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.