Közélet

Megpihenne a Széchenyi téren egy padon? Le van sz....

Megpihenne a Széchenyi téren egy padon? Le van sz....

2019. április 9., kedd
Megpihenne a Széchenyi téren egy padon? Le van sz....

Újabb szégyenfoltról kaptunk több olvasótól képet. A Széchenyi téren több padot is ellepet a madárürülék, a gyomorforgató és egészségre is káros állapot hetek óta tart.

"Gusztustalan és fertőző, de úgy tűnik ez senkit nem zavar, pedig igencsak szem előtt van"

– írja levelében Pósfai Károly, aki képeket is küldött. Ezeken két Széchenyi téri pad látszik, amit becsülettel "telebombáztak" a madarak.

Olvasónk állítása szerint a Takaréktár utca felé eső részen ez a két pad már napok óta így néz ki, de úgy tűnik egyetlen illetékest sem érdekel. Ahogy másik olvasónk egy másik padról küldött fényképe mellé írta, ez ismét egy olyan hanyagság, amiből tucatjával találni a turisztikailag fontos pontoknál. "A sok szemét, a hányásfoltok, a falfirkák, a hajléktalanok nyomai és most ez is.

Mind-mind olyan dolog, amit természetesen nem a város vagy annak vezetése okoz, de egy gondos gazdának igenis észre kell vennie."

– fogalmazta meg levelében Balázs, aki emellett egy nagyon fontos és egyáltalán nem elhanyagolható részletre is felhívta a figyelmet: a madárürülék fertőző. Az általunk megkérdezett orvos szerint ez igaz, például súlyos tüdőbetegséget kaphatunk. Hozzátette, hogy a kisgyerekek ráadásul egy parkban játék közben bele is nyúlhatnak, ami további veszélyeket jelent.

Balázs felhívta a Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft-t, ahol nagyon kedvesen fogadták a hívását, sőt megköszönték hogy szólt, de csak félmegoldást tudtak kínálni. Ez pedig az volt, hogy néhány napon belül vízzel lemossák, de

arra nincs kapacitásuk, hogy ezt folyamatosan, akár naponta takarítsák.

Az általunk megkérdezett orvos szerint nem árt, ha ilyen esetben fertőtlenítik a szennyezett helyet. Kérdéseinket elküldtük aKörnyezetgazdálkodási Nonprofit Kft, ha választ kapunk, frissítjük a cikkünket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.