Közélet

Több mint 2000 települést érint a falusi csok

Több mint 2000 települést érint a falusi csok

2019. február 22., péntek
Több mint 2000 települést érint a falusi csok

Több mint 2000 települést érint a falusi családi otthonteremtési támogatás (csok) - mondta a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán.

Orbán Balázs közölte: az intézkedés célja, hogy növeljék a legkisebb települések lakosságmegtartó képességét. Ezek a falvak a rendszerváltás óta nem kapták meg azt a támogatást és segítséget, amelyre szükségük van. A kormány ezen kíván változtatni a Magyar Falu programmal is, amelynek része a falusi csok - tette hozzá. A kormány ennek révén nem csak az új lakások építését támogatja, hanem a már meglévő ingatlanok felújítását, korszerűsítését is - mondta. A tervek szerint a falusi csokra 25 milliárd forint áll majd rendelkezésre, de a kormány az igényektől függően kész bővíteni a forrást - közölte az államtitkár.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.