Közélet

Kirúgták a kukaholding vezetőinek egy részét

Kirúgták a kukaholding vezetőinek egy részét

2018. december 13., csütörtök
Kirúgták a kukaholding vezetőinek egy részét

Menesztették Kántor Miklós gazdasági igazgatót és helyettesét, a jogi igazgatót és Ferencz Kornél vezérigazgatói főtanácsadót a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (NHKV) vezetőségéből – számolt be a 24.hu csütörtökön. Egy független könyvvizsgáló cég szerint csődközeli állapotban a kukaholding.

Sokat elárult a cég helyzetéről, hogy az éves beszámolóját fél évvel a májusi határidő után adta le a hét elején az NHKV. Ebből az derült ki, hogy a cég 3,6 milliárdos veszteséget könyvelt el tavaly, az eredménytartaléka pedig mínusz 2,4 milliárd forintról mínusz 8,3-ra romlott. A kukaholding saját tőkéje 3,7 milliárd forintról mínusz 3,7 milliárd forintra zuhant ez idő alatt – erről a Világgazdaság cikkezett a hét elején. A Moore Stephens K-E-S Audit Kft. független könyvvizsgáló szerint csődközeli állapotban van a cég, teljesen újra kell gondolni a gazdálkodását. Az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala szerint úgy rossz az NHKV működése, ahogy van. Részben emiatt alakult ki az a helyzet ősszel, hogy az egyik nonprofit hulladékgazdálkodó cég, a Zöld Híd több mint száz településen megszüntette a szemétszállítást. Szegeden még korábban, 2016 nyarán okozott problémát a kukaholding működése, hiszen a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.-től a kukaholding vette át a kommunális hulladék elszállításának számlázását, azonban ezt a feladatát nem látta el. Ennek következtében az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség 61 millió forintot akart kifizettetni az SZKHT-vel. Most Kántor Miklós gazdasági igazgatót rúgták ki helyettesével együtt, de menesztették a jogi igazgatót és Ferencz Kornél vezérigazgatói főtanácsadót is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.