Közélet

Erdély kultúrtörténetével kapcsolatos vetélkedőt tartanak Szegeden

Erdély kultúrtörténetével kapcsolatos vetélkedőt tartanak Szegeden

2018. szeptember 12., szerda
Erdély kultúrtörténetével kapcsolatos vetélkedőt tartanak Szegeden

Az Erdély kultúrtörténetével és természeti értékeivel kapcsolatos vetélkedősorozat 2018-ban immár hetedik alkalommal kerül megrendezésre, általános és középiskolás diákok számára a CSEMETE Természet- és Környezetvédelmi Egyesület, a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Interaktív Természetismereti Tudástára és a Teleki-Szováta Alapítvány jóvoltából.

A verseny célja, hogy a résztvevők Erdélyhez és a Kárpát-medencéhez fűződő ismereteiket elmélyíthessék, és az Erdélyben és az anyaországban élő diákok között rendszeres kapcsolat alakuljon ki. A kétfordulós vetélkedősorozaton hagyományosan kétfős csapatok indulhatnak. Az első fordulóban a csapatok Magyarország és Erdély történelmi, néprajzi, hagyományos életmódra és a természeti és kultúrtörténeti értékeire vonatkozó témákban írhatnak. A témakörök minden évben változó, előre megfogalmazott címekkel kerülnek kiírásra. A második fordulóban Szegeden, az Interaktív Természetismereti Tudástárban a csapatok bemutatják munkáikat, valamint részt vesznek egy vetélkedőn. A versenyen induló eredményes diákok minden évben, nagy értékű ajándékokkal, izgalmas és hasznos tapasztalatokkal lesznek gazdagabbak. A programmal kapcsolatos részleteket a weboldalon találnak:

http://www.csemete.com/index.php

és az egyesület közösségi oldalán

https://hu-hu.facebook.com/csemete.egyesulet/

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.