Közélet

Már a nyár végén jöhet a "Soros-adó"

Már a nyár végén jöhet a "Soros-adó"

2018. július 23., hétfő
Már a nyár végén jöhet a "Soros-adó"

Már a nyár végén hatályba léphetnek a bevándorlási különadót, az úgynevezett "Soros-adót" tartalmazó rendelkezések - nyilatkozta Kocsis Máté, a Fidesz országgyűlési frakcióvezetője hétfőn az MTI-nek.

A kormánypárti politikus értékelése szerint az új adónem egy újabb védelmet jelent Magyarországnak, illeszkedve a fizikai és jogi határzárral összefüggő korábbi intézkedésekhez.

Mint kifejtette: az állam adót vet ki azokra a szervezetekre, amelyek a bevándorlást segítik, vagy erre a célra támogatást fogadnak el. A frakcióvezető a bevándorlást segítő tevékenységek közé sorolta a migrációt ösztönző médiakampányokat és hálózatépítést. Megjegyezte: a "Soros-szervezetek" köztudottan ilyen tevékenységet folytatnak és nem is szándékoznak felhagyni ezzel.

Kocsis Máté rámutatott: minimum elvárható, hogy az illegális migrációt segítő szervezetek hozzájáruljanak a védekezés és a biztonság költségeihez, ezért a különadóból befolyt pénzt kizárólag határvédelemre lehet fordítani. A különadót is tartalmazó adócsomagot pénteken fogadta el az Országgyűlés, a bevándorlásra vonatkozó passzusok a kihirdetést követő 31. napon lépnek hatályba.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.