Közélet

A matek a mumus a szegedi diákok számára

A matek a mumus a szegedi diákok számára

2018. május 8., kedd
A matek a mumus a szegedi diákok számára

Ma reggel 8 órakor a matematika írásbelikkel folytatódott az érettségi.

Frissítve!

Az SZTE Gyakorló Gimnáziumban feszült diákok várták a tételbontást- igaz a legtöbben azért bíztak abban, hogy megugorható lesz a keddi matek írásbeli is. Csaba úgy fogalmazott, egytől tízig terjedő skálán 7-es, amennyire izgul. Zsombor elmondása szerint nagyon sokat gyakoroltak, és a tegnapi magyar érettségi nem tűnt túl nehéznek, sőt a már elérhető megoldókulcs alapján, ahogyan visszaemlékszik válaszaira, reméli, hogy jó eredményt ért el. Dávid hasonlóan bizakodó a magyarral kapcsolatban, és leginkább a holnapi történelem érettségitől fél leginkább. Dorkának is a magyar volt a legkönnyebb, szerinte a mai matekon arra kell leginkább figyelnie, hogy ne kapkodjon el semmit.

Az eddigi információk alapján trükkös feladatokkal szembesülhettek a diákok, de magabiztos függvénytáblázattal nem lehetetlen a kettes a matekból gyengébbek számára sem.

Kovács István, az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola igazgató-helyettese elmondta, az előző évekhez képest nehezebb volt a feladatsor. Habár az első részre láthatóan sok volt a 45 perc, a második részben nem csak matematikai tudásra volt szükségük a tanulóknak, hanem a feladat leírásával kapcsolatban komoly szövegértési kompetenciáikat is meg kellett mutatniuk. Csak a feladatleírások majdnem egy oldalt foglaltak el, mindhárom esetben.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.