Közélet

Új szuperautókat vett birtokba a megyei rendőrség

Új szuperautókat vett birtokba a megyei rendőrség

2017. december 19., kedd
Új szuperautókat vett birtokba a megyei rendőrség

Még hatékonyabban láthatja el feladatát a rendőrség Csongrád megyében az újonnan átadott 82 szolgálati járműnek köszönhetően.

A terepjárótól a sportautóig számos típusú gépjárművet vehettek birtokba a Csongrád megyei rendőrök. A Szegeden tartott hivatalos átadáson az új járműállománynak csupán egy részét volt lehetőségük felsorakoztatniuk a rend őreinek, a jelenlegi állomány több mint egyharmadát lecserélhetik a beruházásnak köszönhetően. Piros Attila, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője hangsúlyozta, valamennyi esküt tevő rendőrnek kötelessége a bűncselekmények megakadályozása, felderítése, a közrend és közbiztonság, valamint az államhatár védelme. A szolgálat maradéktalan ellátásához nélkülözhetetlen a megfelelő infrastruktúra, technikai háttér megléte.

– A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a kormány által, a Belügyminisztérium és az Országos Rendőr-főkapitányság jóváhagyása után összesen 82 új típusú, nagy teljesítményű, környezetbarát járművel gazdagodott. A fejlesztés túlmutat az amortizációs cserén, valódi minőségi előrelépést jelent a rendőrség számára. Az autókat a rendőrök használják ugyan, de nem a saját érdekükben, hanem a polgárok hétköznapi biztonságának megteremtése végett. Az új autókat az elkövetkező napokban a rendőrkapitányságok birtokba veszik, hogy szolgálják a közrendet a megye valamennyi településén – emelte ki Piros Attila. A dandártábornok elmondta, a rendőrautók nagy igénybevételnek vannak kitéve, 82 új autó érkezett, ettől néhánnyal kevesebb régi járművet kell visszaszolgáltatniuk a központnak.

Az új járműveket az átadáson résztvevő B. Nagy László fideszes országgyűlési képviselő, Juhász Tünde kormánymegbízott, Kakas Béla, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke, továbbá számos Csongrád megyei település polgármestere is megtekintette. Az autók kulcsát jelképesen a szegedi, a hódmezővásárhelyi, a makói, a szentesi, a csongrádi és a kisteleki kapitányság vezetője vette át.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.