Közélet

Így vállalkozz, szegedi fiatal!

Így vállalkozz, szegedi fiatal!

2017. november 14., kedd
Így vállalkozz, szegedi fiatal!

Az ország tíz városában tartották meg a Fiatal Vállalkozók Hetét. A szegedi rendezvényen érdekes tippeket kaphattak a 18-40 évesek egy cég beindításáról, sikeres példákról hallhattak az elmúlt évekből.

„Pozitív példák - Hogyan kezdjünk neki egy vállalkozásnak?” címmel tartott három-négy év szünet után rendezvényt a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségének (FIVOSZ) megyei szervezete.

Korponyai Ernő

, a szervezet megyei vezetője kiemelte, az ország tíz településén segítik hasonló ingyenes előadásokkal a fiatalokat a héten. A szegedi rendezvényeknek a Csongrád Megyei Kormányhivatal ad otthont, november 14-én és 15-én délután. Ötletcserében gazdag rendezvényt kívánt

Zakar Péter

, a Csongrád Megyei Kormányhivatal igazgatója. Habár kötelező szerepük is van a vállalkozások életében – például az, hogy a jövendőbeli munkavállalókat segítsék a megfelelő végzettség, munkakör megtalálásában -, de örül, hogy ily módon is segíthetik a cégeket. Az első előadó,

Dallos Zoltán

egy éve vállalkozó, korábban multiknál dolgozott közép- és felsővezetői szinteken, aki arról beszélt, hogyan lehetnek a fiatalok sikeresek a cégükkel.

Mutatjuk tanácsait:

1.)

Rendszerek alkalmazása

– ez alkalmas ügyfelekkel kapcsolattartásra, a munkatársak ellenőrzésére. Az automaták képesek embereket kiváltani bizonyos feladatok esetében. Cégénél online regisztráció esetén az első lépésekben géppel kommunikál az ügyfél, majd több kör után jut el előbb az asszisztenshez, majd az értékesítőhöz. 2.)

A csapat

– azonban nem lehet kiváltani mindenkit gépekkel. Az egyik legnagyobb kihívás az első kolléga megtalálása. Ő elsősorban az adminisztrációt, az időigényes munkát szervezte ki. Ha 1000 forint/óráért ki tudom szervezni a munkát, s közben kereshetek 3000-et, akkor miért ne tenném meg ezt? 3.)

A bizalom

– az említett első kollégájával egy éve dolgozik együtt, mégis csak egyszer, a közös munka megkezdése után tíz hónappal találkoztak. Szükséges a bizalom, hogy ő mint cégvezető elhiggye, a munkatárs megcsinálja a feladatot, míg a beosztottnak bíznia kell abban, hogy cserébe a hó vége után megkapja bérét. Szerinte az emberek alapvetően becsületesek, erre lehet építeni. 4.)

Felelősség

– minden a mi felelősségünk, az is, ha a munkatársunk rosszul végzi munkáját, hiszen mi választottuk ki. Nem szabad félni attól, hogy elküldjük, ha nem tudja megcsinálni a feladatokat. Aki kedvet kapott a holnapi naphoz,

ITT

talál bővebb információt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.