Közélet

Ötvenhat arcait mutatja be a Makón nyílt tárlat

Ötvenhat arcait mutatja be a Makón nyílt tárlat

2017. október 22., vasárnap
Ötvenhat arcait mutatja be a Makón nyílt tárlat

Kiss Adél festőművész, Oláh Katalin Kinga szobrászművész és Oláh Mátyás László szobrászművész 23 ’56-os című tárlatát Miklós Péter történész nyitotta meg a makói József Attila Múzeumban.

Pénteken nyílt meg a makói József Attila Múzeumban

Kiss Adél

festőművész,

Oláh Katalin Kinga

szobrászművész és

Oláh Mátyás László

szobrászművész 23 ’56-os című közös tárlata. Az alkotók az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc ismert és kevéssé ismert szereplőinek portréját alkották meg különböző technikával és eltérő művészi látásmóddal. A kiállítást

Miklós Péter,

a hódmezővásárhelyi Emlékpont intézményvezetője nyitotta meg. – A tárlaton látható alkotások készítői nehéz és szép feladatra vállalkoztak, amikor egy-egy arcba sűrítették az ötvenhatos forradalom legfontosabb üzenetét: a szabadság szeretetét és az emberi méltóság tiszteletét – fogalmazta meg a történész, aki megnyitó beszédében elmondta, hogy a művészet kifejezésmódja a maga eredetiségével és egyediségével számos új árnyalattal gazdagíthatja az ötvenhatról alkotott képünket, s hogy erre a jelenségre szép példa ez a tárlat is.

Fotók: József Attila Múzeum, Makó

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.