Közélet

Még lakcímkártyát is igényelhetünk a SZIN-en + FOTÓK

Még lakcímkártyát is igényelhetünk a SZIN-en + FOTÓK

2017. augusztus 23., szerda
Még lakcímkártyát is igényelhetünk a SZIN-en + FOTÓK
mobil_kormanyhivatal_szin006kf

Hatodik alkalommal SZIN-ezett a megyei kormányhivatal. A fiatalok szinte minden közigazgatási szolgáltatást igénybe vehetnek a mobil kormányablakban – a személyi igazolvány igénylésétől az ügyfélkapu regisztrációjáig. A NAV-osok játékokkal várják a fesztivál résztvevőit, szeretnék, ha tudatos adózókká válnának.

Kitelepült a Szegedi Ifjúsági Napok civilfalujába a Csongrád Megyei Kormányhivatal, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. Délutánonként nemcsak programokkal készülnek, hanem hasznos tanácsokat adnak, vagy éppen egy-egy közigazgatási ügyünket is elintézhetjük. „Ismét megjelenünk szolgáltatásainkkal a SZIN-en, hogy a közigazgatást közelebb tudjuk hozzájuk vinni, bepillantást nyerjenek munkánkba, s konkrétan ügyet tudjanak intézni” – nyilatkozta

Zakar Péter

, a kormányhivatal igazgatója. Úgy vélekedett, 2010 előtt elképzelhetetlen lett volna, hogy kitelepüljön egy bürokratikus szervezet a hivatal falain kívülre. Fokozatosan bővítették jelenlétüket, kezdetben még csak információt adtak, később viszont már a kormányablakban konkrét ügyeket is intézhettek.

mobil_kormanyhivatal_szin002kf

Július 7-től működik kormányablak buszuk, amely eddig 39 településen járt, ahol 870 ügyben jártak el az állampolgárokat segítve. A 2 munkaállomásos mobil egységben személyi igazolványt, lakcímkártyát, útlevelet, vezetői engedélyt lehet igényelni, vagy akár ügyfélkapunk regisztrációját is megtehetjük. A fogyasztóvédelem az online kereskedelem ügyében, a foglalkoztatási főosztály pedig az álláskeresés, vagy az Ifjúsági Garancia Program részleteiről nyújthat információkat. A gyámügyi osztály is várja az érdeklődőket, bővebb felvilágosítást tudnak adni az áldozatsegítés, a bűnmegelőzés témakörében. A munkatársak csoportfoglalkozásokkal, bűnügyi totókkal nyújtanak tájékoztatást arról, hogyan előzhető meg az áldozattá válás, és kitől milyen segítséget kaphatnak az érintettek. A népegészségügyi főosztály dolgozói a dohányzás káros hatásaira, - például az emlőrákot megelőző - szűrésekre és a személyi higiénia fontosságára hívják fel a figyelmet, valamint rámutatnak az elhízás veszélyeire. „Az adótudatosságra hívjuk fel a figyelmet, ezért kívánunk minél több fiatallal találkozni” – mondta

Csurgó Edit

, a Csongrád megyei igazgatóság adóügyi igazgatóhelyettese. Mindezt játékos formában teszi meg a NAV. Kvízt lehet kitölteni a most fennállásuk évfordulóit ünneplő szervezetekről, szerveződésekről, például a pénzügyőrök 75 éves zenekaráról. A családokra is gondolnak, a gyermekek NAV-os autót készíthetnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.