Közélet

Gyurcsány felesége állhat a baloldal élére

Gyurcsány felesége állhat a baloldal élére

2017. augusztus 22., kedd
Gyurcsány felesége állhat a baloldal élére
dobrev_klara01_gs

Nem csendesedik a cirkusz a baloldal választási készülődése körül: Hiller István erősen támadja Botka Lászlót, Gyurcsány Ferenc pedig feleségét, Dobrev Klárát ajánlja közös baloldali miniszterelnök-jelöltnek.

Az MSZP minapi vezetőségi ülésén

Hiller István

választmányi elnök nekiment

Botka László

miniszterelnök-jelöltnek - írja baloldali forrásokra hivatkozva a

Figyelő

. A szegedi polgármester nem csak nem hoz eredményeket, de a szövetségi politikát is zátonyra futtatta, Botka tevékenysége nyomán eddig egyetlen mérhető formáció sem csatlakozott a szocikhoz. Az MSZP hajcihőjéhez képest még érdekesebb fordulatot mutatott

Gyurcsány Ferenc

: a DK elnöke feleségét,

Dobrev Klárát

ajánlotta közös baloldali miniszterelnök-jelöltnek, ezzel lemondva közös listás helyéről. "Gyurcsány ezzel bebizonyítja lehetséges szövetségeseinek, hogy kész “áldozatot” vállalni, és megfelelni Botka feltételének" - írta a Figyelő. A döntés hátterében az is állhat, hogy egy női jelöltet nem lehet olyan agresszívan támadni a kampány során, de talán az sem közömbös a volt miniszterelnök szempontjából, hogy Gyurcsány felesége révén közel maradhat a frontvonalhoz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.