Közélet

Nyolcnapos fesztivált rendeznek az Őrségben

Nyolcnapos fesztivált rendeznek az Őrségben

2017. július 29., szombat
Nyolcnapos fesztivált rendeznek az Őrségben

Több mint félszáz programmal, különleges zenei produkciókkal, kiállításokkal, színházi előadásokkal, filmvetítéssel és nyitott portákkal készülnek az Őrségben a Hétrétország "köztiválra".

. A nyolcnapos klasszikus összművészeti fesztivált a ruszin népzenét játszó Técsői Banda nyitja augusztus 12-én az őriszentpéteri Pajta Bisztróban - mondta el az MTI-nek

Sülyi Péter

, a Hétrétország rendezvénysorozat alapítója. Augusztus 13-án

Müller Péter

Sziámi AndFriends ad koncertet a Malom Látogatóközpont nagyszínpadán, előadásukban a készülő új lemezükről is bemutatnak néhány dalt. A Rendhagyó Prímástalálkozón a népzene és a világzene "nagyjai játszanak" majd augusztus 15-én, a produkcióban énekes szólisták -

Herczku Ágnes

és

Korpás Éva

- is közreműködnek.

Lovasi András

és barátai Véletlen címmel adnak koncertet és ugyancsak a Malom Látogatóközpontban lép fel a Ripoff Raskolnikov Band, a Terra Profonda, a HolddalaNap Zenekar, a Pajta Bisztróban pedig a Tóth Viktor Arura Trió játszik - sorolta Sülyi Péter. A Bogárbálon, augusztus 19-én a Makám zenekar ad interaktív családi koncertet, míg a Pajtaszínházban a flamenco műfajait megjelenítő Alma Flamenca előadás központjában az autentikus falmenco tánc és zene áll majd. Augusztus 20-án, a köztivál zárónapján az Anima musicae kamarazenekar ad koncertet a kercaszomori Református templomban. A Hétrétország programkínálatában a zenés produkciók, pajtakoncertek mellett színházi előadások, irodalmi estek, kiállítások, gyógynövényismereti és kerékpártúrák is szerepelnek. Szalafőn, az Égig Érő Paszuly Népmeseparkban augusztus 17-én négynapos tánctábor kezdődik. A Hétrét Filmklubban egy héten át peregnek esténként a filmek, többek közt Az állampolgár, az 1945, a Brazilok, valamint a Testről és lélekről című filmeket tűzik műsorra - emelte ki Sülyi Péter. A Hétrétország alapítója beszélt arról is, hogy rendezvény ideje alatt az Őrség tizennyolc településén csaknem félszáz nyitott porta várja a látogatókat. A vendégek a saját túraútvonalukat követve bejárhatják az Őrséget, beléphetnek a vidéki udvarházakba, a kézműves műhelyekbe és képzőművészek műtermeibe. Megismerkedhetnek az állattartók, gazdálkodók napi munkájával, a házigazdák pedig őrségi ételkülönlegességekkel fogadják a vendégeiket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.