Közélet

Kukutyinban is járt a mozgó Kormányablak

Kukutyinban is járt a mozgó Kormányablak

2017. július 25., kedd
Kukutyinban is járt a mozgó Kormányablak
kormanyablak_kukutyin (4)

Üllésen a felújítás alatt lévő okmányirodát helyettesítette, a megyeszékhelyen bentlakásos intézményben nyújtott szolgáltatást, Szeged járás kisebb településein pedig az időseknek és a mezőgazdaságból élőknek vitte helyébe az ügyintézést a mobil Kormányablak az elmúlt héten. Július 17. és 22. között összesen 82-en keresték fel a mozgó ügyfélszolgálatot, így a július 7-i indulás óta már több, mint 230 Csongrád megyei állampolgár tudott élni az okos jármű által biztosított, helyszíni ügyintézés lehetőségével.

Szeged járás öt településének hat helyszínén várta ügyfeleit a megyei körút második hetében a Csongrád Megyei Kormányhivatal mozgó ügyfélszolgálata. Szatymazon, Domaszéken, Ferencszálláson (a településhez tartozik a zabhegyezésről híres Kukutyin puszta) és Klárafalván elsősorban a személyi okmányok pótlása, cseréje ügyében érkeztek az ügyfelek, de volt diákigazolványhoz kapcsolódó, járműnyilvántartást, vezetői engedélyt érintő, valamint GYED és anyasági támogatás igénylésére irányuló ügyintézés is. A településeken élők nagy érdeklődéssel fogadták a Kormányablak buszt: nem csak örültek a helyi ügyintézés lehetőségének, hanem arról is részletesen érdeklődtek milyen ügyekben fordulhatnak a mozgó ügyfélszolgálathoz és mikor jön legközelebb. Szegeden két olyan intézményt is felkeresett az okos jármű, amely speciális gondoskodást nyújt. A GEMMA Szociális Szolgáltató Központ és Fejlesztő Iskola, valamint a dr. Waltner Károly Otthon lakói, gondozottjai és munkatársai egyaránt örömmel fogadták a helybe hozott ügyfélszolgálatot. Az ügyintézés során kiderült, az olyan intézményekben, ahol egészség károsultak, kiskorú vagy akár felnőtt ápoltak élnek, nem csak az ügyintézést, hanem az olyan hatósági információkat is szívesen fogadják, amelyek a mindennapi életüket meghatározzák. Ilyen például a gondnokság alá helyezési eljárás, a rehabilitációs járadék megállapítása, vagy a felülvizsgálat. Többen a beteg gyermeket nevelő szülők számára elérhető állami támogatások, szolgáltatások iránt érdeklődtek. Ezért a Szeged Járási Hivatal munkatársai most részteles tájékoztató anyagokat készítenek az intézmények számára, és szülői vagy munkatársi értekezleteken készséggel tartanak előadásokat is ezekben a témákban. A Kormányablak busz ezen a héten a Kisteleki járásban road show-zik. Ma reggel 9 órától délután 3 óráig Ópusztaszeren, a Pszichiátriai Otthon lakóinak ügyintézéséhez nyújt segítséget a településen élőkön kívül. Szerdán délelőtt Csengelén, délután Pusztaszeren várja az ügyfeleket. Csütörtökön Balástyán lesz felkereshető az önkormányzattal szembeni területen szintén reggel 9-től délután 3-ig, pénteken pedig a baksi falunapon vendégeskedik majd egész délelőtt.

A busz jövő heti állomásai Csongrád járásban:

Július 31.:

Üllés, Dorozsmai út 40. 9-12 óra (okmányiroda helyettesítése)

Augusztus 1.:

Csanytelek, Volentér János tér 2. 8-15 óra

Augusztus 2.:

Felgyő, Ifjúság utca 8. 8-15 óra

Augusztus 3.:

Csongrád, Körös-toroki Napok 13-18 óra

Augusztus 4.:

Csongrád, Körös-toroki Napok 10-18 óra

Augusztus 5.:

Csongrád, Körös-toroki Napok 10-18 óra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.