Közélet

Kóbor Balázst javasolja a SZETÁV élére a pénzügyi bizottság

Kóbor Balázst javasolja a SZETÁV élére a pénzügyi bizottság

2017. június 14., szerda
Kóbor Balázst javasolja a SZETÁV élére a pénzügyi bizottság
penzugyi_bizottsag05_gs

A jelenlegi ügyvezető mellett ketten pályáztak a SZETÁV élére, a pénzügyi bizottság ülésén már a szavazás előtt egyértelműen látszott, hogy a mostani igazgatót, Kóbor Balázst fogják támogatni.

Csányi László

gépészmérnök, közgazdász szakmérnök, valamint a társaság jogelődjeit 1991 és 1999 között igazgató

Sárkány László

jelentkezett a SZETÁV élére a jelenlegi ügyvezető,

Kóbor Balázs

mellett. Mindhármukat meghallgatta a pénzügyi bizottság, s egyhangúlag Kóbor pályázatát támogatták, a végső döntést a közgyűlés hozza meg. A bizottsági meghallhatáson a SZETÁV jelenlegi vezetője kifejtette, céljai közé tartozik a távfűtésbe az alternatív energiáknak a minél nagyobb arányú bevonása. Kóbor Balázs emlékeztetett, Szeged legnagyobb környezetszennyezője a távfűtő cég, hiszen a 30 ezer lakos ellátása során éves szinten 58 ezer tonna széndioxidot bocsát ki a társaság. Hozzátette, egy hónapja egy 10 milliárd forint összértékű pályázatot indítottak útjára, amelyek keretében négy nagy geotermikus rendszert építenek ki Szegeden, ami nagyjából 25%-kal fogja csökkenteni a széndioxid-kibocsátást. A pályázók meghallgatása után

Lauer István

bizottsági alelnök azt mondta, ő Kóbor pályázatát fogja támogatni, szerinte neki vannak a legelőremutatóbb tervei a céggel kapcsolatban, amivel Mészáros Tamás is egyetértett.

Szentgyörgyi Pál

gazdasági alpolgármester pedig arról beszélt, hogy nem azért írtak ki pályázatot, mert új vezetőt szeretnének látni a cég élén. Emlékeztetett, hogy a Szegedi Hőszolgáltató Kft. felszámolását, majd a távhőszolgáltatásnak az IKV Zrt.-be történő beolvadását, továbbá későbbi különválását is levezényelte Kóbor, ami sok nehézséggel járt, s pluszfeladatokat rótt Kóbor Balázsra. Megjegyezte, szerinte a több jelölt nem volt felkészült, nem ásták bele magukat a SZETÁV működésébe. Végül a bizottság egyhangúlag Kóbort Balázst támogatta, kinevezéséről a végső szót a közgyűlés mondja ki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.