Közélet

Csepreghy: már az uniós támogatások nélkül is növekszik a magyar gazdaság

Csepreghy: már az uniós támogatások nélkül is növekszik a magyar gazdaság

2017. május 3., szerda
Csepreghy: már az uniós támogatások nélkül is növekszik a magyar gazdaság
csepreghy_nandor_gs

Az európai uniós támogatások Magyarországon mintegy 80 ezer fejlesztéshez járultak hozzá, amelyek több százezer munkahelyet eredményeztek, ezzel mára az uniós támogatások nélkül is növekszik a magyar gazdaság - jelentette ki a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára szerdán Kecskeméten.

Csepreghy Nándor

emlékeztetett, a jelenlegi fejlesztési ciklus prioritása, hogy Magyarország a számára elérhető teljes keret 60 százalékát gazdaságfejlesztésre fordítsa. Az államtitkár az uniós fejlesztések nyílt napja rendezvénysorozat keretében

Somodi Ferenc

kecskeméti agrármérnök és családi gazdálkodó tanyáján hangsúlyozta, hogy a sikeres agrárvállalkozás annak a példája, hogy egy kisvállalkozó is versenyképessé tud válni az állami és az európai uniós támogatásoknak köszönhetően - emelte ki Csepreghy Nándor. Somodi Ferenc mintegy húsz éve fogott gyümölcstermesztésbe 30 hektáros birtokán. A megtermelt alma, kajszibarack és szilva nagy részét ma már exportálják, főként a német, osztrák és skandináv piacra. Az elmúlt évek során a gazdálkodó részben vagy egészben uniós forrásból fejlesztett, így az ültetvény telepítése mellett korszerű jéghálót, öntözőrendszert valósított meg, mezőgazdasági gépeket vásárolt, a következőkben a hűtőházat is támogatással bővítené. Az uniós fejlesztések nyílt napja rendezvénysorozat alkalmából május 7. és 28. között Magyarország hét régiójában több mint 50 projekthelyszínre látogathatnak el az érdeklődők. A négy hétvégén át zajló programsorozat célja, hogy a lakosság számára is láthatóvá váljanak az uniós fejlesztések hatásai, és hogy milyen eredményeket hozhat, ha egy vállalkozás saját tőkéjén és a banki hiteleken kívül állami támogatásokat is igénybe vehet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.