Közélet

Tóth Péter: Európát is kiárusítanák a helyi szocialisták, a Jobbik kitart a bérunió mellett

Tóth Péter: Európát is kiárusítanák a helyi szocialisták, a Jobbik kitart a bérunió mellett

2017. április 25., kedd
Tóth Péter: Európát is kiárusítanák a helyi szocialisták, a Jobbik kitart a bérunió mellett
jobbik_sajttaj001kf

A hazai bérek felzárkóztatása kulcskérdés Tóth Péter szerint, a jobbikos városatya ezért is nevezte sajnálatosnak, hogy a jogi bizottság tagjai tartózkodtak az európai bérunióval kapcsolatos indítványánál. Ezzel szemben a grémium baloldali tajgai az MSZP-s Kozma József javaslatát támogatták, Tóth szerint viszont az alapjövedelem bevezetése a felelőtlenség mellett felér a nemzetárulással is.

Ahogy megírtuk,

a jogi bizottság hétfői ülésén

a grémium minden tagja tartózkodott Tóth Péter jobbikos önkormányzati képviselőnek az európai béruniót támogató indítványa kapcsán. Az ülésen egyébként a Fidesz-L.É.T.-es Rózsavölgyi József fel is vetette, hogy ez a téma egyáltalán miért tartozna a jogi bizottságra, és Binszki József DK-s bizottsági elnök és Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester is egy-egy megjegyezést tett. A grémium baloldali tagjai viszont Kozma Józsefnek az alapjövedelemmel kapcsolatos indítványát megszavazták, amit Tóth szerint jelzi, hogy megkezdődött a kampányidőszak. „Ma Magyarország és Európa legfontosabb kérdése, hogy a kelet-közép-európai blokkban a bérek fel tudjanak zárkózni a nyugat-európai szintre, nem állapot ugyanis, hogy a fiatalok és családok ezrei kelnek útra azért, mert egy multinál egy pénztáros a hazainál 6-8-szoros bért kap Angliában, mint nálunk” – magyarázta Tóth. A képviselő azt szerette volna, hogy indítványát támogassa a szegedi közgyűlés is, ám erre már a jogi bizottság ülése után kevés esélyt lát. Tóth azt mondta, a szokásos forgatókönyv várható pénteken, vagyis Botka László polgármester azt fogja kérni, hogy még csak napirendre se vegyék a kérdést. Az európai bérunióról, a Jobbik kezdeményezéséről márciusban tartott

sajtótájékoztatón

elhangzott, hét országban kell elindítani a kezdeményezést, hogy foglalkozzanak az üggyel Brüsszelben.

jobbik_sajttaj002kf

Megjegyezte, az alapjövedelem bevezetésével kapcsolatos Kozma-féle indítvány jól mutatja, hogy az MSZP megkezdte a kampányt, s nekik semmi sem drága. „A szocialisták felelőtlensége és nemzetárulása is megmutatkozik ebben az indítványban, hiszen az általuk bevezetni kívánt alapjövedelem 8000 milliárd forintba kerülne a magyar adófizetőknek, gyakorlatilag a mai családtámogatásokat teljes mértékben meg kellene szüntetni, s mellé még további 800 milliárd átcsoportosítására is szükség lenne a központi büdzsében annak bevezetéséhez. Ráadásul az alapjövedelem hatásai is kétségesek, hiszen nem tudható, hogy milyen gazdasági és munkaerő-piaci változásokat generálna. A szocialisták nemcsak Magyarországot, hanem Európát is kiárusítanák ezzel a kezdeményezésükkel” – közölte a politikus. Hozzátette, a Jobbik továbbra a regionális különbségek felszámolását tartja fontosnak, ezt célozza az európai bérunióval kapcsolatos kezdeményezésük.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.