Közélet

Vádat emeltek egy romák kiirtásával fenyegetőző hódmezővásárhelyi férfival szemben

Vádat emeltek egy romák kiirtásával fenyegetőző hódmezővásárhelyi férfival szemben

2017. február 23., csütörtök
Vádat emeltek egy romák kiirtásával fenyegetőző hódmezővásárhelyi férfival szemben
biro_birosag_jogasz_ugyved

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a helybeli férfival szemben, aki a roma kisebbséghez való tartozásuk miatt fenyegetett meg egy családot - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Szanka Ferenc

közölte, az ügyészség a férfit közösség tagja elleni erőszak bűntettével vádolja. A vádirat szerint 2016. május 2-án este a vásárhelyi férfi az utcán szóváltásba keveredett a sértett család férfi tagjával. A vita során a vádlott azt kiabálta a sértettek irányába, hogy "mit képzeltek ti cigányok, azt hiszitek, hogy nektek mindent lehet", azt is mondta, hogy a sértetteket "ki kellene nyírni". A hangoskodásra felfigyeltek a sértettek közelben lakó hozzátartozói is, akik a kiabálást hallva kimentek az utcára, a vádlott azonban tovább folytatta a szidalmazást. A férfi ekkor már hét embernek kiabált, többek között a szemük kiszúrásával, az egyik mozgáskorlátozott sértettet tolószékből történő kiszedésével, a gyerekek földhöz vágásával fenyegette meg őket amellett, hogy folyamatos kiírtatásukat hangoztatta. Az ordibálást csak akkor hagyta abba, amikor a sértettek rendőrt hívtak. Az erőszakos cselekményekkel is fenyegetőző vádlott a sértettek roma etnikumhoz tartozása miatt olyan kihívóan közösségellenes magatartást tanúsított, amely alkalmas volt arra, hogy a sértettekben riadalmat keltsen - tudatta a csoportvezető ügyész.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.