Közélet

Lázár: fontos hogy az algyőiek döntsenek a vegyi üzem sorsáról

Lázár: fontos hogy az algyőiek döntsenek a vegyi üzem sorsáról

2017. február 18., szombat
Lázár: fontos hogy az algyőiek döntsenek a vegyi üzem sorsáról
Lázár János

„Minden munkahelyteremtő beruházásnak örülni kell és lehetőség szerint segíteni azt. Ebben az esetben sem az Algyőre betelepülni kívánó gyár létesítése a probléma, de úgy gondolom, hogy egy ilyen jellegű vegyi üzemnek nem az iskola közvetlen szomszédságában kell működnie” – írja közleményében Lázár János.

Az országgyűlési képviselő nyílt levelét változtatás nélkül közöljük: "Egy közösség életében az önrendelkezési jog gyakorlása alapvető érdek. Szabadon dönthetünk sorsunkról, arról, hogy milyen irányba menjenek közös dolgaink. A rendszerváltozás után Algyő életében már volt egy olyan népszavazás, amely döntött a település sorsáról. Az elmúlt húsz év bebizonyította, hogy az itt élő polgárok jól döntöttek, amikor 1997-ben a Szegedtől való függetlenséget választották és saját kezükbe vették sorsukat. A sikeres elszakadás elindította Algyőt a fejlődés útján. Húsz évvel később, 2017. február 26. napján Algyő polgárai ismét arra készülhetnek, hogy az urnákhoz járulva, helyi népszavazáson döntsenek egy fontos, mindannyiukat érintő kérdésben. Felelős és tudatos polgárként maguk formálhassák sorsuk és közösségük alakulását. A szavazás tétje most is nagy: akarják-e, hogy az iskola és a fürdő közelében egy vegyi üzem kezdje meg működését? Személy szerint is fontosnak tartom, hogy az itt élő emberek állást foglaljanak ebben az ügyben, hiszen az algyői polgároknak joguk van elmondani a véleményüket. Minden település, így Algyő számára is fontos, hogy komoly fejlesztéseknek adhasson otthont. Minden munkahelyteremtő beruházásnak örülni kell és lehetőség szerint segíteni azt. Országgyűlési képviselőként és a kormány tagjaként is támogatom azokat a fejlesztéseket, amelyek a helyi érdekeket szolgálják. Ebben az esetben sem az Algyőre betelepülni kívánó gyár létesítése a probléma, de úgy gondolom, hogy egy ilyen jellegű vegyi üzemnek nem az iskola közvetlen szomszédságában kell működnie. A környezetünk védelme, gyermekeink biztonsága az elsődleges szempont ebben a helyzetben. A kormány – ahogy korábban ingyenes állami terület felkínálásával–továbbra is partner egy ésszerű megállapodásban. Személyes meggyőződésem, hogy Algyő akkor tud igazán sikeres lenni, ha egyenes, nyílt párbeszéd folyik az ott élők között, így a többség álláspontja minden vélemény és álláspont ismerete után alakulhat ki, majd juthat érvényre. Éppen ezért mindenkit arra biztatok, hogy éljen demokratikus jogával, mondja el véleményét ebben az alapvető érdekeinket érintő kérdésben. A 2017. február 26-i népszavazáson döntsenek az algyőiek! Lázár János Algyő országgyűlési képviselője"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.