Közélet

A Szegedi Cicamentők is előadást tartottak az Országos Állatvédelmi- és Állatjóléti Konferencián

A Szegedi Cicamentők is előadást tartottak  az Országos Állatvédelmi- és Állatjóléti Konferencián

2017. február 26., vasárnap
A Szegedi Cicamentők is előadást tartottak  az Országos Állatvédelmi- és Állatjóléti Konferencián
kobor_cicak

A II. Csongrád Megyei Állatvédelmi Konferencia után február 25-én, szombaton rendezték meg Budapesten az Országos Állatvédelmi- és Állatjóléti Konferenciát. A Magyar Állatvédők Országos Szervezete, valamint a Magyar Állatvédő és Természetbarát Szövetség által szervezett 120 fős szakmai fórumon a Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete is képviseltette magát.

Nyitrai Ágnes

elnök a „Macskamentés felsőfokon T.N.R.-módszerrel” című előadásában a kóbor macskák magas számának problematikájára hívta fel a figyelmet, és beszélt a számuk csökkentésére alkalmazható, hatékony és humánus módszerről is, több jó példát is említve a szegedi régióból. Emlékeztetett arra, hogy az utcai állatvédelem – a direkt mentés, ivartalanítási programok és az állatjóléti szolgálatok – önmagában nem elégséges az utcai állathelyzet megváltoztatására. Fontos, hogy az állatvédők is jól képzettek legyenek, ismerjék például a fertőző betegségeket, az állatvédelmi törvényeket. Munkájuk magas szervezettsége is feltétele eredményességüknek, melyet a Szegedi Cicamentők szerint megyei szinten volna érdemes koordinálni. Az érem másik oldalaként az állatvédelmi szemléletformálás, az állattartási kötelezettségek ismertté tétele a mentéshez hasonlóan fontos feladat. Ennek a munkának el kell érnie minden korosztályt és minden társadalmi réteget. Az utcai állatmentést, az állatvédők oktatását, az állatvédelmi szemléletformáló munka szervezését és megyei kivitelezését a Csongrád megyei Állatvédelmi- és Állatjóléti Központ létrehozásának kezdeményezésével a Szegedi Cicamentők már elindították, állatvédelmi, állatjóléti munkájukat több területen – a nehézségek ellenére – eredményesen végzik. Kérjük, amennyiben lehetősége engedi, az országos konferencia apropóján mutassa be segítségünkkel részletesen is, milyen gondok mutatkoznak helyi szinten az állatvédelemben, hogyan lehetne a kóbor állatok problémáját kezelni, és mit lehet tenni a tudatosabb állattartásért.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.