Közélet

A jeges ár elhagyta az Alsó-Tiszát

A jeges ár elhagyta az Alsó-Tiszát

2017. február 20., hétfő
A jeges ár elhagyta az Alsó-Tiszát
jeges_tisza08_gs

A jégzajlás vasárnap a koraesti órákban a déli országhatár irányába el is hagyta az alsó-tiszai szakaszt, és ezzel együtt Magyarország területét is - közölte az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (ATIVIZIG).

A felsőbb tiszai szakaszoktól eltérően az Alsó-Tiszán a jeges ár hosszan széthúzódó és váltakozó intenzitással zajlott le. Az ATIVIZIG kezelésébe tartozó folyószakaszon sehol sem okozott problémát a jégvonulat. A jéghelyzet miatt korábban elrendelt III. fokú árvízvédelmi készültséget a vasárnap esti órákban I. fokúra mérsékelte az igazgatóság, melyet várhatóan a mai nap folyamán teljesen meg is szüntet.

Belvízvédelem

Belvízvédekezés továbbra is folyik az ATIVIZIG területén. Kilenc szivattyútelepen van I. fokú belvízvédelmi készültség érvényben. Az igazgatóság működési területén összefüggő, nagy kiterjedésű belvízi elöntések nem alakultak ki, leginkább a mélyfekvésű, lefolyástalan területek vannak vízborítás alatt. Az elöntött terület nagysága az elmúlt napokban csökkent, jelenleg 2875 hektár, ebből 1170 hektár a vetés-szántó.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.