Közélet

Molnár Gyula: Botka László mögé az MSZP többsége fel tud sorakozni

Molnár Gyula: Botka László mögé az MSZP többsége fel tud sorakozni

2017. január 14., szombat
Molnár Gyula: Botka László mögé az MSZP többsége fel tud sorakozni
botka__toronyhaz_sajttaj01_gs

Botka László jelöltségének egyik előnye, hogy a párt óriási többsége tud és akar mögé felsorakozni - nyilatkozta Molnár Gyula, az MSZP elnöke a Népszava szombati számában.

"Én is úgy gondolom, ha az MSZP jelölhet, akkor egy jelöltje lehet, s az

Botka László

" - hangsúlyozta

Molnár Gyula

a szegedi szocialista polgármester miniszterelnök-jelöltségéről és az ellenzéki összefogásról szólva. Hozzátette: az MSZP nem jelölte Botka Lászlót, hanem ajánlatként megfogalmazta az általa képviselt politikát Magyarországnak és a partnereknek. "Készen állunk arra, hogy abban a rendszerben, amelyet majd közösen kialakítunk, dőljön el, hogy ő vagy más lesz a miniszterelnök-jelölt. Arra fogjuk kérni jövő szerdán Lacit, hogy ebben a kérdésben ő is puhítsa álláspontját" - fogalmazott az MSZP vezetője. "Nekünk egyetlen dologban van vitánk Botka Lacival: az ő és a mi érdekünk is, hogy több miniszterelnök-jelölt induljon az előválasztáson" - jegyezte meg az MSZP elnöke. Molnár Gyula szerint innováció lehet a baloldalnak, ha fel tudnak mutatni egy újszerű jelöltválasztási folyamatot. "Én híve vagyok annak, hogy ahol valóban lehet több jó jelölt, ott legyen előválasztás" - tette hozzá. Kérdésre válaszolva megjegyezte: a Jobbik nem az MSZP kárára erősödik, hiszen az ő ellenfele a Fidesz. A Jobbikkal nem lehet és nem szabad együttműködni. "Ebben a kérdésben sajnos egy fantommal kell harcolnunk hetek óta" - fűzte hozzá Molnár Gyula. A napokban megjelent, hogy sokan fújnak a baloldalon a szegedi polgármesterre, aki ultimátumot adott az MSZP-nek: vagy támogatják, hogy ő legyen a miniszterelnök-jelölt, vagy találnak mást gyorsan, különben nélküle kell végigcsinálni a 2018-as kampányt. Botka László miniszterelnök-jelöltségéről tárgyal jövő héten az MSZP elnöksége. Az MSZP közleményben jelezte, hogy támogatja a szegedi polgármester miniszterelnök-jelöltségét, de a baloldalon nem teljes összhang - írja az Index. A portál azt írja, az egyik vezető szerint Botkának nem kellett volna kényszerhelyzetbe hoznia mindenkit az ultimátummal. Az Index úgy tudja, felröppent az MSZP-ben az a pletyka, hogy "a tenger mellől küldte az ultimátumot, és azért nem lehet gyorsan tárgyalni róla, mert ő külföldön sütteti a hasát". Botka László az Indexnek elmondta, a múlt héten itthon volt, ezen a héten ment szabadságra. - Most ünnepeljük a feleségemmel a házassági évfordulónkat, fél évvel korábban lekötöttünk egy utat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.