Közélet

Oktatás és nagyvállalat partnerek a szakemberképzésben

Oktatás és nagyvállalat partnerek a szakemberképzésben

2016. december 8., csütörtök
Oktatás és nagyvállalat partnerek a szakemberképzésben

Együttműködési megállapodást írt alá az EDF DÉMÁSZ Hálózati Elosztó Kft. és a Szegedi Szakképzési Centrum Déri Miksa Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája, hogy elősegítsék a dél-alföldi régióban élő fiatalok számára a piacképes szakképzettség megszerzését. Az erről szóló dokumentumot az Európai Szakképzési Hét alkalmából írták alá.

Az EDF DÉMÁSZ Hálózati Elosztó Kft. munkatársai a jövőben részt vesznek az iskola pályaorientációs rendezvényein, és lehetőséget teremtenek arra, hogy a diákok minél többet megtudjanak a műszaki pályákról. A dérisek szakmai látogatást tehetnek majd a Társaság telephelyeire, hogy ily módon is képet kapjanak a villamosenergia-szektor kínálta munkalehetőségekről. A diákoknak rendhagyó órákat szerveznek a szegedi Elektrotechnikai Múzeumba, ahol a villamos szakma múltjával ismerkedhetnek meg. Az iskola pedig részt vállal a múzeum látnivalóinak továbbfejlesztésében. Az együttműködés a duális képzési modellt szem előtt tartva kiterjed arra is, hogy a szakgimnázium és szakközépiskola valamint a hálózati elosztó társaság közösen dolgozzák ki az oktatott villamosipar és elektronika ágazat szakmai gyakorlatának programját. A Felek elkötelezettek a régió gazdasági-társadalmi viszonyainak fejlesztésében, ezért támogatják a fiatalok szakirányú továbbképzését. Ezért további háromoldalú megállapodások megkötését kezdeményezik a felsőfokú képző intézményekkel. Ehhez biztosítják a megfelelő szakgimnáziumi képzést, a duális felsőfokú képzéshez szükséges régiós gyakorlóhelyet és a fiatal diplomás pályakezdők régióban való elhelyezkedését. A partnerségi megállapodás aláírásakor mind az EDF DÉMÁSZ Hálózati Elosztó Kft. ügyvezetője, Tóth József, mind Déri Miksa Szakgimnázium és Szakközépiskola igazgatója, Vargáné Szőke Márta kiemelte, hogy a magasszintű szakképzés mellett a cél, hogy a végzett diákok a dél-alföldi régióban helyezkedjenek el. Az EDF DÉMÁSZ régóta elkötelezte magát a szakképzés támogatása mellett. Társaságunk egyedülálló képzési programot indított el 2012-ben a hálózatszerelői utánpótlás megteremtésére, amely lehetővé teszi, hogy saját „nevelésű” munkatársakkal tudjuk biztosítani a korszerű hálózatüzemeltetéshez értő szerelők utánpótlását. A Jedlik Ányos Képzési Központban a villanyszerelő képesítést megszerzett hallgatók egy évig a hét három napján körzetszerelőként dolgoznak, két napra pedig újra az iskolapadba ülnek. A villamosenergia-hálózat építésével és üzemeltetésével, valamint a munkabiztonsággal kapcsolatos szakmai tárgyak mellett gazdálkodási, informatikai, kommunikációs és nyelvi képzést kapnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.