Közélet

Folytatódik az ingyenes kutyakiképző program Hódmezővásárhelyen

Folytatódik az ingyenes kutyakiképző program Hódmezővásárhelyen

2016. november 24., csütörtök
Folytatódik az ingyenes kutyakiképző program Hódmezővásárhelyen

Gyakorlati órákkal folytatódott az ingyenes kutyakiképző program november 20-án, Hódmezővásárhelyen. A Póráz Két Végén 2016 című kezdeményezést a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete hívta életre az önkormányzat támogatásával még idén tavasszal.

Nemcsak a gazdik, de a kutyák is sok új információval és tudással térhettek haza november 20-án a vásárhelyi kutyafuttatóból.

Kristó Anna

oktató, szakmai vezető tartott ingyenes gyakorlati kutyakiképzést A Póráz Két Végén 2016 című kezdeményezés részeként, amelyet a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete indított el idén tavasszal az önkormányzat támogatásával. A novemberi óra is sikeres volt, sok állatbarát jelent meg kedvencével. Az ingyenes gyakorlati oktatás decemberben is folytatódik, ennek időpontjáról az egyesület Facebook oldalán illetve a www.hmvhelyiallatvedok.eu oldalon lehet tájékozódni.

Balogh Ernő

, a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületének elnöke elmondta, bár az idei program hamarosan véget ér, jövőre is folytatni szeretnék. 2017-ben is hét elméleti órát terveznek, az ingyenes gyakorlati kiképző órák számát pedig az igényekhez igazítják.

A program hátteréről:

A Póráz Két Végén 2016 egy egész éves program, amely azon gazdiknak nyújt segítséget és támogatást, akiknek problémás a kutyájuk, de arra nincs pénzük, hogy kutyaiskolába vigyék. A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete díjmentesen, szakmai vezető segítségével elméleti és gyakorlati órákat biztosít az érdeklődőknek. Nagyon sok esetben valaki csak azért válik meg a kutyájától, adja be menhelyre, vagy rosszabb esetben teszi utcára, mert otthon nem bírt vele. Például szétrágja a berendezéseket, ugat ok nélkül, ás a kertben vagy éppen húzza a gazdit séta közben. A program célja, hogy megelőzze ezt a problémát, vagy megoldást találjon a már meglévő problémára. Így kevesebb lehet a kóbor állat az utcákon, illetve az ebből fakadó állatkínzások száma is csökkenhet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.