Közélet

Szegedieket is kitüntettek nemzeti ünnepünk alkalmából

Szegedieket is kitüntettek nemzeti ünnepünk alkalmából

2016. augusztus 19., péntek
Szegedieket is kitüntettek nemzeti ünnepünk alkalmából
aug-20-kituentetes

Lázár János miniszter az SZTE több oktatója, kutatója mellett elismerést nyújtott át a Szegedi Hagyományőrző és Városképvédő Egyesület alapítójának, vitéz Szilágyi Árpádnak is.

Ahogy tegnap már megírtuk,

az államalapítás és államalapító

Szent István

királyunk emléke előtt tisztelgő nemzeti ünnepünk, augusztus 20-a alkalmából

Lázár János

Miniszterelnökséget vezető miniszter kitüntetéseket nyújtott át augusztus 18-án a fővárosi Vigadóban. Rangos elismerést vehetett át több szegedi, Csongrád megyei személyiség is.

Magyar Érdemrend középkeresztje kitüntetést kapott:

KOVÁCS GÁBOR, a Bankár Holding Zrt. igazgatóságának elnöke, a Kovács Gábor Művészeti Alapítvány és a Kakasszéki Emberekért Alapítvány alapítója.

Magyar Érdemrend tisztikeresztje kitüntetést vehetett át:

HORVÁTH DEZSŐ, az MTA doktora, a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Karának tudományos és közkapcsolati dékánhelyettese, az Alkalmazott és Környezeti Kémiai Tanszék egyetemi tanára; SZENDREI KÁLMÁN, gyógyszerész, a Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Kar Farmakognóziai Intézetének professor emeritusa, SZÖRÉNYI LÁSZLÓ, Széchenyi-díjas irodalomtörténész, az MTA doktora, a Magyar Tudományos Akadémia Bölcsészettudományi Kutatóközpont, Irodalomtudományi Intézetének emeritus kutatóprofesszora, a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar oktatója; VÁGVÖLGYI CSABA, mikrobiológus, az MTA doktora, a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar, Biológiai Intézet Mikrobiológiai Tanszékének tanszékvezető egyetemi tanára, a Biológiai Doktori Iskola vezetője.

Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetésben részesült:

GALBÁCS GÁBOR, kémikus, az MTA doktora, a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar, Szervetlen és Analitikai Kémiai Tanszékének tanszékvezető egyetemi docense; SIKLÓS LÁSZLÓ SÁNDOR, az MTA doktora, a Magyar Tudományos Akadémia Szegedi Biológiai Kutatóközpont, Biofizikai Intézetének tudományos tanácsadója; SZABADOS GYÖRGY, történész, az MTA-HIM-SZTE-MOL Magyar Medievisztikai Kutatócsoportjának tudományos főmunkatársa; SZÁSZ KÁROLY, a Csongrád Megyei Mellkasi Betegségek Szakkórháza, Kardiológia Rehabilitációs Osztályának főorvosa, a Magyar Kardiovaszkuláris Rehabilitációs Társaság volt elnöke.

Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést kapott:

ÁRVA LÁSZLÓ, a hódmezővásárhelyi Németh László Gimnázium és Általános Iskola igazgatója és tanára; SZILÁGYI ÁRPÁD JÓZSEF nyugalmazott építész, a Szegedi Hagyományőrző és Városképvédő Egyesület alapítója, a budapesti székhelyű Panoráma Világklub dél-alföldi szervezetének alapítója.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.