Közélet

Több mint 500 millió forintból épül sportcsarnok Mórahalmon

Több mint 500 millió forintból épül sportcsarnok Mórahalmon

2016. május 25., szerda
Több mint 500 millió forintból épül sportcsarnok Mórahalmon
moradombi_sportcsarnok

Szerda délelőtt letették a Tisza Volán SC és mórahalmi önkormányzat együttműködésében építendő új sportcsarnok alapkövét a Móradomb körúton.

A beruházás a skanzen és a labdarúgó pályák között, a Mórahalom külterület 0406/279 helyrajzi számú ingatlanon valósul meg. A projekt összköltsége 508 millió forint, amelynek 30 százalékát az önkormányzat finanszírozza, és amelyet 2016 decemberéig visz véghez a pályázó egyesület. A sportfejlesztési programhoz a Magyar Kézilabda Szövetség az általa jóváhagyott TAO támogatásból 348 millió 292 ezer forint anyagi forrást biztosít. Az elkészült sportcsarnok részben az önkormányzat, illetve részben a Tisza Volán SC tulajdonát képezi majd. A létesítmény egy szabványos méretű pályát kap, ami a kézilabdán kívül számos más sportágra is használható lesz, úgy a versenysport esetében, mint a mindennapos testnevelés megvalósítása során.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.